Ακούσατε ακούσατε…Το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 από τον τελάλη

Δημήτρης ΧουρδούμηςΤο χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού θα μεταφερθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου από τον τελάλη και το μουσικό άρμα.

Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα διαλαλώντας την έναρξη και προσκαλώντας τον κόσμο στην τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ. Η διαδρομή του τελάλη και του μουσικού άρματος θα είναι: Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο.

Στις 12 το πρωί με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο θα ξεκινήσει η πομπή του τελάλη και της συνοδείας του (μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών και μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής) με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, που θα αναστατώσει ευχάριστα τους δρόμους της πόλης ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχαίο Ωδείο-Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος-Δημαρχείο. Εκεί στις 12.30 περίπου το μεσημέρι θα γίνει σε κλίμα γενικής ευθυμίας η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Μπάντας του Δήμου και μέσω ρίψεων σοκολατών από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες», που θα μας δώσουν την πρώτη φετινή δόση του παραδοσιακού γλυκού εθίμου. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 θα εγκατασταθεί από τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο σηματοδοτώντας εμβληματικά τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας, παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 13 Μαρτίου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» καλεί τους καρναβαλιστές να μεταμφιεστούν και να φορέσουν τον καλύτερο καρναβαλικό εαυτό τους και να προσέλθουν στις 11.30πμ στο Αρχαίο Ωδείο για να διαλαλήσουμε όλοι μαζί το μήνυμα της χαράς στην πόλη μας στην πρώτη μας αυτή πομπή της χρονιάς

Τελάλης θα είναι ο Δημήτρης Χουρδούμης

Ο Δημήτρης Χουρδούμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα! Από μικρός του άρεσαν τα καλλιτεχνικά κι έτσι ασχολήθηκε με το θέατρο και τον χορό. Από 7 χρονών παρακολουθούσε μαθήματα χορού στον Φυσιολατρικό Σύνδεσμο Πατρών, στην ομάδα Χορογαία, αλλά και στο Χορευτικό του Δήμου Πατρέων.

Στα 22 του χρόνια άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και ηθοποιίας σε διάφορες σχολές της Πάτρας και σήμερα εργάζεται  επαγγελματικά ως ηθοποιός.

Έχει παίξει σε πάνω από 25 θεατρικές παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει 7 έργα εκ των οποίων τα 3 είναι δικά του. Έχει παίξει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε παιδική σκηνή. έχει παίξει διάφορα σίριαλ στην τηλεόραση και έχει πάρει μέρος σε video klip. Είναι ιδρυτής του φεστιβάλ νεολαίας «Μια μέρα διάλειμμα» όπου διοργανώνετε κάθε χρόνο από το 2010 έως και σήμερα στην κεντρική πλατεία της παραλίας  Πατρών, με μεγάλη επιτυχία. Έχει την ομάδα «Χορολάτρες» όπου στεγάζεται στον εκπολιτιστικό Σύλλογο  εργατικών κατοικιών Παραλίας «Ο Άγιος Ιωάννης». Σήμερα συνεργάζεται  με το Θέατρο Αντίμετρο στην παιδική σκηνή. Είναι δάσκαλος χορού στο εκπολιτιστικό σύλλογο εργατικών Κατοικιών Παραλίας και δάσκαλος μοντέρνων χορών στο  δημοτικό σχολείο Καλλιθέας.

Ωστόσο το μουσικό άρμα από την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου θα αναγγέλει το χαρούμενο άγγελμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 καλώντας τον κόσμο στις εκδηλώσεις του Σαββάτου 16ης Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα των διαδρομών του μουσικού άρματος την Παρασκευή 21 και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου θα έχει ως εξής:

Πέμπτη 21-1, 10.30πμ: Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραισκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Παπαφλέσσα-Ακτή Δυμαίων-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Γούναρη-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Γούναρη-Καραισκάκη-Πατρέως-Αγ. Ανδρέου-Αράτου-Κανακάρη-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους- Πετρωτό.

Πέμπτη 21-1,18.00: Πετρωτό-Δημοκρατίας-Αγ. Κωνσταντίνου (Κάτω Οβρυά)-Μιντιλόγλι-Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών Πύργου-Μαραγκοπούλου (Βραχνέικα)-κάθοδος προς την παραλιακή οδό-παραλία Βραχνείκων και Ροιτίκων-Παραλία Πατρών (Εύα)-25ης Μαρτίου- Εργατικές Κατοικίες-βοηθητική της περιμετρικής οδού-Πετρωτό

Παρασκευή 22-1, 10.30πμ:  Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-ΤΕΙ-Καλαβρύτων-Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα-Ευβοίας-Ανθείας-Εργατικές Κατοικίες Ανθείας-Οδυσσέα Ελύτη (αναστροφή)-Αγίου Ιωάννου Πράτσικα-Αγίας Τριάδος-Δορυλλαίου-Ιωνίας-Πόντου-Πλατεία Ελευθερίας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Φαβιέρου-Έλληνος Στρατιώτου-Νοταρά-Αγυιάς-Ηρώων Πολυτεχνείου-Οθωνος Αμαλίας-Καρόλου-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Αγίας Τριάδος-Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου-Σολωμού-Σμύρνης-Αγίας Τριάδος-Πλατεία Βούδ-Γεωργίου Ολυμπίου-Σολωμού-Καραϊσκάκη-Γούναρη-Κλάους-Πετρωτό.

Παρασκευή 22-1, 18.00:  Πετρωτό –Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλ.Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ.Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη- Οθωνος Αμαλίας-Ερμού- Καραϊσκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ.Νικολάου-Κανακάρη-Γούναρη- Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Αράτου-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό.