Έκρηξη χαράς και κεφιού στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2018

Ένα ανεπανάληπτο θέαμα, μια πρωτοφανής έκρηξη χαράς και διασκέδασης, η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 ήταν η ιδανική αποκορύφωση ενός μήνα που κράτησε φέτος η μεγάλη γιορτή της πόλης προκαλώντας δυνατές συγκινήσεις και αξέχαστες εμπειρίες.

Στιγμιότυπα σπάνιας ομορφιάς και ανεξάντλητου κεφιού ξετυλίχτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με έναν θαυμάσιο καιρό να συντελεί τα μέγιστα για την επιτυχία της παρέλασης. Χιλιάδες Πατρινοί και επισκέπτες που πραγματικά έδωσαν γιορτινή όψη στην πόλη, παρακολούθησαν την εντυπωσιακή παρέλαση στα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου και περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου. Ήταν η πιο δυναμική συρροή επισκεπτών τα τελευταία χρόνια αποδεικνύοντας την πρωτοφανή επίδραση που έχει το Πατρινό Καρναβάλι καθιστώντας το την κορυφαία γιορτή νέων πανελλαδικά.

 Η νεολαία της Πάτρας, η νεολαία της Ελλάδας απέδειξε για μια ακόμη φορά με τον πιο αποστομωτικό τρόπο τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο Καρναβάλι.

Στολές με εκτυφλωτικά χρώματα, χιούμορ, ακατάπαυστη χορευτική διάθεση, φαντασία, πρωτοτυπία, σατιρικό πνεύμα, μαζική συμμετοχή, αναβαθμισμένη αισθητική, καπέλα που εντυπωσίασαν, αξεσουάρ που μόνο σε αυτό το Καρναβάλι μπορεί κάποιος να δει και πάνω από όλα καρναβαλική διάθεση που ξεχείλισε και πλατιά λαμπερά χαμόγελα, δημιούργησαν ένα σπάνιο θέαμα και ένα εκρηκτικό μείγμα εξωστρέφειας και καρναβαλικού πολιτισμού.

Στην κορυφή της παρέλασης η Μπάντα της Δημοτικής Μουσικής, οι εκπρόσωποι συλλόγων σοκολατοριχτών που πρόσφεραν τιμής ένεκεν στον Δήμαρχο Πατρέων το καλάθι με τις σοκολάτες, οι μαζορέτες με τις χορογραφημένες σε βήμα παρέλασης κινήσεις τους προϊδέασαν για τη συναρπαστική συνέχεια και αμέσως μετά τα άρματα του Δήμου Πατρέων σκόρπισαν τον ενθουσιασμό εκπέμποντας την καλλιτεχνική τους διάσταση, την κριτική-σατιρική τους πινελιά και αποτυπώνοντας τα ξεχωριστά μηνύματά τους.

Ο βασιλιάς Καρνάβαλος, με τα έντονα χρώματά του και τη μορφή του Άνεργου που τραβά τα μαλλιά του, το καλλιτεχνικό και με έντονη παρουσία της φύσης άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού με την υπέροχη Όλγα Κατσάρα να χορεύει ακατάπαυστα μοιράζοντας χαιρετισμούς και φιλιά, οι δυο Καρνάβαλοι των Πατρινών Καρναβαλιών 2017 και 2016, το «Ζουζουνο-όχημα» και τα άρματα των παλαιότερων Καρναβαλιών των Μικρών έδωσαν τον τόνο προκαλώντας τον θαυμασμό των θεατών.

Οι 30000 καρναβαλιστές που πλημμύρισαν τους δρόμους κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ξεφάντωσαν υπό τους ήχους μιας ξεσηκωτικής μουσικής που πυροδότησε το κέφι στα ύψη.

Ένα ορμητικό ποτάμι κεφιού, ενθουσιασμού, αυθορμητισμού, σάτιρας και ανατροπής παρέσυρε όλους σε μια ξέφρενη διασκέδαση και πρόκρινε τη χαρά της ζωής. Στην μεγαλειώδη παρέλαση της Κυριακής τα πληρώματα συνοδεύτηκαν από τα άρματά τους που άφησαν θαυμάσιες εντυπώσεις και σε συνδυασμό με τις στολές και τις μικροκατασκευές των πληρωμάτων πραγματικά διαμόρφωσαν εικόνες απίστευτης ομορφιάς και δεν άφησαν τίποτα εκτός των σατιρικών στόχων τους.

Στο τέλος τα οχήματα των συλλόγων των σοκολατοριχτών έθεσαν το αθάνατο έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη αποχαιρετώντας τους θεατές με την πιο γλυκιά καρναβαλική γεύση και δίνοντας ραντεβού σε λίγο στο Μόλο της Αγίου Νικολάου όπου όλοι μαζί θα αποχαιρετίσουμε το φετινό Καρναβάλι, θα παραδοθεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος στη φωτιά και θα υποδεχτούμε το Πατρινό Καρναβάλι του 2019.

Η παρέλαση μεταδόθηκε ζωντανά σε μεγάλο μέρος της από την ΕΡΤ1, ΕΡΤ world, ert.gr και internet-webTV με παρουσιαστές τους Νατάσα Τραγουστή, Μιχάλη Μπαϊρακτάρη και Γιώργο Λογαρά όπως και από τηλεοπτικά τοπικά, περιφερειακά κανάλια καθώς και σε ιντερνετικές μεταδόσεις.

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.