Δήλωση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων “Καρναβάλι Πάτρας” Νίκου Χρυσοβιτσάνου

Ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας» εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού και τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων που με την παρουσία τους και υπό βροχή, δώσανε το στίγμα για την  έναρξη του πατρινού καρναβαλιού.

Επίσης ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές, που δουλέψανε σκληρά για να παρουσιαστεί μια εκδήλωση ξεχωριστή, που στόχο είχε να τιμήσει τους δημιουργούς που Πατρινού Καρναβαλιού.

Με βάση τον σχεδιασμό της εκδήλωσης κρίθηκε ότι η παρουσία των στεγάστρων θα την περιόριζε, σε θέαμα και ουσία. Κατανοούμε ότι ο  Πατραϊκός Λαός, στερήθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, που είχε ετοιμαστεί με τόσο μεράκι και κόπο, που  στόχο είχε να αναδείξει τους δημιουργούς του καρναβαλιού.

Δεσμευόμαστε, όλη αυτή η δουλειά που έγινε από τα καρναβαλικά πληρώματα να μην πάει χαμένη. Ήδη έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις να παρουσιαστεί στον Πατρινό λαό σε άλλη εκδήλωση.

Όσο και να προσπαθούν, οι άσπονδοι «φίλοι μας» να πείσουν ότι δεν το έχουμε με το καρναβάλι, γνωρίζει ο πατραϊκός ότι παραλάβαμε χρέη 4 000 000€.  Αυτοί που το «έχουν»  με το καρναβάλι το φέσωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις επιλογές τους. Τέσσερα χρόνια τώρα και καρναβάλι κάνουμε και την Κοινωφελή επιχείρηση ξεχρεώνουμε,   κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες

Μπροστά μας έχουμε δύο μήνες καρναβάλι. Η κοινωφελής επιχείρηση, ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τα καρναβαλικά πληρώματα, τους πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς,  έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα το οποίο είναι αντάξιο του Πατρινού Καρναβαλιού.