Κοπή Σοκολατοκαρναβαλόπιτας

8N2W6121 copyΜέσα στον πυρετό της καρναβαλικής περιόδου, οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών που γλυκαίνουν με την εύγεστη πινελιά τους το Πατρινό Καρναβάλι, θα κόψουν την σοκολατοκαρναβαλόπιτά τους.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή εκδήλωση, που λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους πολυάριθμους φίλους της σοκολάτας, του εθίμου και του Πατρινού Καρναβαλιού, και που θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:30 μ.μ.  στην αίθουσα του «Συνεδριακού Κέντρου Αγοράς Αργύρη». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου Πάτρας.

8N2W6129 copyΟι σύλλογοι «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες» φορούν το επίσημο σοκολατοένδυμά τους και μια εβδομάδα πριν την κορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, γλυκαίνουν τους Πατρινούς με τις αγαπημένες και ακαταμάχητες σοκολάτες. Ευχές, γλυκές και ρίψεις σοκολάτας με το γνωστό πληθωρικό τρόπο των 5 συλλόγων εγγυώνται μια γεμάτη κέφι και εξωστρέφεια καρναβαλική ατμόσφαιρα και δίνουν ραντεβού με τους φανατικούς φίλους του σοκολατοπόλεμου στους δρόμους της πόλης για την παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 12.30 στο κέντρο της πόλης με σοκολατοπόλεμο και βέβαια στις δυο μεγάλες παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου.

Ο Σύλλογος Σοκολατοριχτών Πάτρας «Σοκολατορίχτες» έχει 25 χρόνια ζωής, το Club Σοκολατοπόλεμος Πατρινού Καρναβαλιού, «Σοκολατομαχίες» 20 χρόνια παρουσίας, η Ένωση Πατρινών Σοκολατοριχτών «Σοκολατοδρομίες» ιδρύθηκε το 1997, ο Όμιλος Σοκολατομαχητών Πατρινού Καρναβαλιού «Σοκολατομανίες» ιδρύθηκε το 2002 και ο Σύλλογος Σοκολατοπαικτών Πατρινού Καρναβαλιού, «Σοκολατοπαίκτες» το 2007.