Σε εξέλιξη η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση στη γεμάτη από κόσμο Πάτρα

Το σύνθημα δόθηκε. Τα πρώτα καρναβαλικά βήματα έγιναν και το ξέφρενο πάρτι στους δρόμους της Πάτρας άρχισε τη μεγαλύτερη αυτή καρναβαλική νύχτα. Οι πρώτοι από τους 40000 καρναβαλιστές τέθηκαν σε κίνηση στη γιορτινή Πάτρα, που έχει γεμίσει από ντόπιους και επισκέπτες ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο και μαζί τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Η ατμόσφαιρα λαμπρή, ο καιρός ιδανικός και σύμμαχος στο πρωτόγνωρο κέφι των νέων που κατακλύζει το κέντρο και υπόσχεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε συμμετέχοντες και θεατές, που βρίσκονται στα πεζοδρόμια και στα μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Προπορεύεται ο εντυπωσιακός διάσημος κινέζικος θίασος  “Flying Dragons and Dancing Lions – Team of Cuigezhuang Township” από το Πεκίνο με το εκπληκτικό δρώμενο θεάτρου δρόμου του Κινέζικου Δράκου με χορευτές και ακροβάτες, που αποτυπώνουν τον μοναδικό πολιτισμό και τα δικά τους έθιμα στο Πατρινό Καρναβάλι.

Ακολουθούν ο εντυπωσιακός Καρνάβαλος (του Πέτρου Βρυώνη) σε πλήρη κίνηση και το άρμα της Βασίλισσας (του Πέτρου Βρυώνη) με την πανέμορφη φετινή Βασίλισσά μας Αναστασία Ψαρρού στο χέρι του τρομερού Κινγκ Κονγκ, που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του, να μοιράζει φιλιά και  χαμόγελα σε Πατρινούς και επισκέπτες.

Εντυπωσιακό το άνθινο άρμα (του Νίκου Λιβάνη), που επιστρέφει από το 2010 στο Πατρινό Καρναβάλι και φέτος υποδέχτηκε ανάμεσα στα χιλιάδες λουλούδια του την περσινή βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Όλγα Κατσάρα και ευθύς οι «Σούπερ Ήρωες» (του Δημήτρη Ντζουμάνη) και «Πόλεμος και Ειρήνη» (του Νίκου Λιβάνη) καθώς και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Τοσοδούλα», «Καρναβαλάκος», «Ζουζούνι» και «Κουτάβι». Όλα τα άρματα φωταγωγημένα έδωσαν μια πρωτοφανή και εντυπωσιακή εικόνα και εντυπωσιάζουν τους θεατές. Τη Βασίλισσα συνοδεύουν μέλη πληρώματος από την ΔΕΥΑΠ.

Ακολουθούν τα πρώτα πληρώματα με το αστείρευτο πάθος, την αστείρευτη κίνηση, ζωντάνια, φαντασία, υπέροχες στολές, μοναδικά χρώματα, φωτισμούς, σάτιρα και γνήσια καρναβαλική διάθεση. Ένα σπάνιο φαντασμαγορικό θέαμα, που κινητοποιεί τους πάντες σε έναν χορό που θα κρατήσει αμείωτος για αρκετές ώρες.