Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Μάνα και γιος» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ» (ΓΚΑΡΓΚΑΝΙΑ) ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (1996)

SHARE
ΠΟΤΕ;
28/02/2021
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ -ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ

 Γιος: Γιάννης Φόρας

Μάνα: Πελαγία Χασάπη

Μουσικός: Παναγιώτης Πλιούκας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Κασιούμη

Μουσική Επιμέλεια: Κασιούμη Αλεξάνδρα

Σκηνική Επιμέλεια / Ενδυματολογία: Η Ομάδα

Το (απόσπασμα)  «Μάνα και γιος» από το έργο «Σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Στα σκουπίδια τα όνειρα, αλλά στα σκουπίδια και η πραγματικότητα ενός καθαρόαιμου θυρωρού της οδού Σκουφά. Να, λοιπόν, ο γιορταστικός τρόμος ενός εσωτερικού μετανάστη.

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ» τα ΓΚΑΡΓΚΑΝΙΑ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1996. Ο πρώτος χρόνος κύλησε με διδασκαλία Θεατρικής Παιδείας και κατέληξε σε μια παράσταση από αποσπάσματα των έργων «Εσωτερικές Ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα, «Κομμάτια και Θρύψαλα» του Γιώργου Σκούρτη και «Ω! τι κόσμος Μπαμπά» του Κώστα Μουρσελά, σε μια συρραφή με τον τίτλο «Κομμάτια να γίνουν οι ειδήσεις Μπαμπά». Δόθηκαν παραστάσεις στην Ιερισσό αλλά και σε κοντινά χωριά.

   Στα χρόνια αυτά η ομάδα παρουσίασε μια σειρά θεατρικών παραστάσεων του Ελληνικού & ξένου ρεπερτορίου – «Δεσποινίς ετών 39», «Θανασάκης .. ο πολιτευόμενος», «Δον Καμίλο» , «Πειρασμός», «Μήδεια» του Μποστ, «Ματωμένος γάμος»,  «Τα ρούχα του βασιλιά» – καθώς και κωμωδίες – τραγωδίες  όπως «Πλούτος» , «Εκκλησιάζουσες»  και «Τρωάδες».

  Αξιοσημείωτες είναι οι συμμετοχές της στο Πατρινό Φεστιβάλ  «Μώμος ο Πατρεύς»  απ ‘όπου απέσπασε το βραβείο του Α’ γυναικείου ρόλου με την Σοφία  Υψηλάντη, καθώς και στους εορτασμούς του Αριστοτέλειου Έτους 2016 στα Αρχαία Στάγειρα.

  Η συνεργασία με δύο καταξιωμένους σκηνοθέτες το κ. Μιλτιάδη Μαρέτα και τον Ιερισσιώτη κ. Δημήτρη Καλαϊτζή, πρόσφερε στην ομάδα την αναγκαία εμπειρία για να συνεχίσει την παρουσία της στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Αριστοτέλη.

  Πλήθος ηθοποιών πλούτυναν το έμψυχο   δυναμικό της Ομάδας, από τότε που ζεσταίναμε το χώρο στο υπόγειο του Δημαρχείου  με αερόθερμα, ως σήμερα, που με την «ανοχή» του ΑΠΚ και του Δήμου χρησιμοποιούμε τους χώρους του Πολιτιστικού  Κέντρου της Ιερισσού.

Από το 2016,η ομάδα συνεχίζει με σκηνοθέτη την κ. Κασιούμη Αλεξάνδρα ,ανεβάζοντας το καλοκαίρι του 2017 την παράσταση «Ιστορίες Συγγραφικής Τρέλας» , το καλοκαίρι του 2018 τα “Σκουπίδια” του Γ.Ξανθούλη και το καλοκαίρι του 2019 το “Κλέψε Λιγότερο” του Ντάριο Φο.

ΒΙΝΤΕΟ

« Όλες οι Εκδηλώσεις



ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84
Πάτρα 263 33
Τηλ.: 2610 361750 και 2610 390910
Email:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ