Πανελλήνιος Διαγωνισμός Emoji και animated Emoji – Διευκρινήσεις

Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» το οποίο πραγματοποιήθηκε από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», έχει προκηρυχτεί Πανελλήνιος Διαγωνισμός emoji και animated emoji  τα οποία θα είναι εμπνευσμένα από το Καρναβάλι της Πάτρας.

Μέσα από τα μικρά αυτά εικονίδια που χρησιμοποιούνται σε γραπτά μηνύματα, ιστοσελίδες και ως μέρος μιας διαφορετικής ψηφιακής επικοινωνίας, ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας στοχεύει να προωθήσει αυτόν το τόσο σημαντικό για την πόλη θεσμό, το Καρναβάλι της Πάτρας.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες  animators, γραφίστες κ.λ.π οι οποίοι προσκαλούνται να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο  emoji ή animated  emoji   εμπνευσμένο από το Καρναβάλι της Πάτρας.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με περισσότερες από μια προτάσεις ενώ οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν μπορεί να είναι ελεύθερες.

Όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης – Καρναβάλι Πάτρας καθώς και στις αντίστοιχες σελίδες στο facebook.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα αναλάβει τον σχεδιασμό 10 emoji τα οποία θα εκφράζουν ισάριθμα συναισθήματα  και η βράβευσή του θα συνοδεύεται από το ποσό των 1.000 ευρώ.

Το έπαθλο για το δεύτερο και τρίτο βραβείο θα είναι από 500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετοχές θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2020 με ένα email στο vpapa@patras.gr το οποίο θα έχει τίτλο:  “ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ EMOJI ΚΑΙ ANIMATED EMOJI”.

Τεχνικές Προδιαγραφές των αρχείων που θα αποσταλούν:

Filetype: Vector (EPS) εξαγωγή στην πιο νέα έκδοση Illustrator

Resolution: Scalable to any size

File build as CMYK

Για animated emoji είτε σε video file

File type mov, High Definition 1920 x 1080

είτε σε animated gif ανάλυση  512 x 512

Ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει την υποχρέωση να παραδώσει ολοκληρωμένα τα emoji έως τις 10 Φεβρουαρίου 2021.

Ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση έχουν το δικαίωμα να διαθέσουν τα emoji ή τα animated emoji που θα σχεδιάσει ο νικητής για free download.

Η επίσημη βράβευση των νικητών θα γίνει την περίοδο του Πατρινού Καρναβαλιού 2021.

Τα βραβευμένα emoji θα είναι διαθέσιμα για free download στην ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης-Καρναβάλι Πάτρας.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).