Παραστάσεις από θεατρικές Ερασιτεχνικές Ομάδες της Πάτρας για το Πατρινό Καρναβάλι 2021

                 

Τις δεξιότητες, το υποκριτικό τους ταλέντο και τον αυτοσχεδιασμό τους ξεδιπλώνουν τέσσερις θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης μας, συμμετέχοντας στις δράσεις του Π.Κ. 2021.

Πρόκειται για τις παραστάσεις 20 λεπτών που θα πραγματοποιήσουν: Η Θεατρική ομάδα του 19ου Γυμνασίου Πάτρας, η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα «Από Κοινού»  της  Α’ ΕΛΜΕ, η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Θ.Ε.Ο.ΡΟ. Ροϊτίκων και η Θεατρική Ομάδα «Ήθος Ποιεί» του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας.  

Η Θεατρική ομάδα 19ου Γυμνασίου Πάτρας συμμετέχει με το έργο «Μικρές μασκαρεμένες ιστορίες» βασισμένο σε κείμενα του Γάλλου Παιδαγωγού Μπερνάρ Φριο, σατιρίζοντας τα κακώς κείμενα μιας ‘φυσιολογικής’ καθημερινότητας. Οι μικρές ιστορίες δουλεύτηκαν από την Θεατρική Ομάδα του 19ου Γυμνασίου συμμετείχαν και συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου «Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο» με εμψυχώτρια τη Νεκταρία Γιαννουδάκη. Η σκηνοθεσία είναι των Μαρία Καζάκου και Νεκταρία Γιαννουδάκη. Στην παράσταση συμμετέχουν 14 μαθητές και μαθήτριες.

Η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα «Από Κοινού»  της  Α’ ΕΛΜΕ συμμετέχει με το έργο «Μετακίνηση 6’». Πρόκειται για μια συνάντηση ηλικιωμένων(ευπαθείς ομάδες)  που έχει κανονιστεί στο f/b, με άκρα μυστικότητα (εν μέσω lock down) , γίνεται η αφορμή να εξελιχθεί  μια  κωμωδία παρεξηγήσεων σε ένα  διονυσιακό δρώμενο, με αριστοφανικές αναφορές που πατάει γερά  στο σήμερα αλλά και που ζωντανεύει ανερυθρίαστα πιπεράτες στιγμές από τα διαχρονικά  αποκριάτικα δρώμενα αιώνων τόσο στην πόλη μας όσο και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Μια αφορμή για να σαρκάσουμε τα κακώς κείμενα της εποχής μας με σπαρταριστούς διαλόγους χωρίς σεμνοτυφίες πιστοί στο πανάρχαιο πνεύμα της αποκριάς. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Φώτη Λάζαρη και παρουσιάζεται από δεκαμελή θίασο.  

Η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Θ.Ε.Ο.ΡΟ. Ροϊτίκων συμμετέχει με το έργο «Κ…….όπως Καρναβάλι» σε σκηνοθεσία Νικόλ Πετρουλή. Ο θίασος αποτελείται από δώδεκα ερασιτέχνες ηθοποιούς. Υπόθεση: Ο χορός του Ντόμινο, η προσμονή, η προετοιμασία και η μεταμφίεση, τα καρναβαλικά πληρώματα και η δεύτερη συνάντηση μισό αιώνα αργότερα… Άνηθος, σπανάκι, ρύζι και το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ….ΑΡΧΙΖΕΙ.

Η Θεατρική Ομάδα «Ήθος Ποιεί» του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας συμμετέχει με το μονόπρακτο του συγγραφέα και περφόμερ Καρλ Βαλεντίν υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Βλάχου. Υπόθεση: Το μονόπρακτο παρουσιάζει ένα ζευγάρι, που μετά από δύο εισιτήρια για το θέατρο,  δώρο της σπιτονοικοκυράς τους, ετοιμάζονται για την παράσταση  με πολλά ευτράπελα. Ξεχνάνε το όνομα του γιού τους (Γιάννης ή Παύλος;) , γράφουν ένα σημείωμα στον ίδιο για το που έχουν πάει (είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στο θέατρο),Ντύνονται βιαστικά (έλα να μου κουμπώσεις το κουμπί γιατί θα μου στρίψει)  και σαν να μην φθάνουν όλα αυτά έρχεται και η γειτόνισσα για λίγο λάδι ,  όλα αυτά για να προλάβουν την παράσταση που όμως δεν έχουν δει ότι είναι την επόμενη μέρα.

Όλες οι παραστάσεις θα ανέβουν στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας www.carnivalpatras.gr από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021.