Προκήρυξη 13ου Μώμου που ετοιμάζεται να γίνει διαδικτυακά στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2021

Η προκήρυξη της 13ης Διοργάνωσης του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων “Μώμος ο Πατρεύς”, το οποίο διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας “Ρεφενέ” το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού και ετοιμάζεται να γίνει διαδικτυακά.

ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ-ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

(σύμφωνα πάντα με τα τελευταία δεδομένα)

Φίλοι ερασιτέχνες, όχι δεν θα του περάσει! Covid 19 αυτός, Μώμος 21 εμείς! Κι επειδή  ο εγκλεισμός δεν επιτρέπει πρόβες και βιντεοσκοπήσεις… εμπρός στο δρόμο που χάραξε η «Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου»! Η φετινή συνάντηση δηλαδή  (32η / 2020) που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο νησί της Νάξου γίνεται στο διαδίκτυο. Στην παρακάτω διεύθυνση μάλιστα, https://diadiktiaki-egeantheatre.gr/programm/ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις φετινές παραστάσεις των ερασιτεχνικών ομάδων ΔΩΡΕΑΝ. 

Ομοίως και το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς»  προγραμματίζεται να γίνει διαδικτυακά. Σάββατο, πάει να πει, 27/2 και Κυριακή 28/2 θα «ανέβουν» σε διαδικτυακή πλατφόρμα  τα καλύτερα  σατιρικά 10λεπτα της χρονιάς ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ θα μας τα έχετε στείλει μέχρι ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ  14/2/2020 (12 το μεσημέρι).  Μαζί με τα ιντερμέδια του «Ρεφενέ» που θα μαγνητοσκοπηθούν στη Πάτρα, θα δομήσουν μια ενιαία σπονδυλωτή παράσταση που ενδέχεται να παρουσιαστεί και σε τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας.  Αν , παρά τα διαφαινόμενα,  ανοίξει ο τομέας θεαμάτων πριν αυτή την ημερομηνία, ο Μώμος θα γίνει κανονικά -δια ζώσης- 27& 28/2/2020.   Στο μεταξύ πρέπει να φροντίσουμε προσεκτικά τα παρακάτω.

Κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας με τα στοιχεία:

-Ένα βίντεο με σατιρικό δρώμενο

(πρωτότυπο ή γνωστό ή ακόμη τμήμα θεατρικής

παράστασης) μέγιστης διάρκειας 10 λεπτών,

παιγμένο από ερασιτέχνες ηθοποιούς

με καλή ποιότητα ήχου και εικόνας.

Παρακαλείστε ιδιαίτερα, το κείμενο του 10λέπτου

να μας το στείλετε σε αρχείο word για να το χρησιμοποιήσουμε

στη δημιουργία  υποτίτλων στο βίντεο (με φροντίδα της διοργάνωσης)

Έτσι δεν θα πάει χαμένη καμία ατάκα!  

-Ένα (αρχείο word) επίσης με:

α. Στοιχεία επικοινωνίας της ομάδας (υπευθύνων).

Διεύθυνση, τηλέφωνα, email, Facebook κ.λπ

β. Ένα σύντομο ιστορικό της ομάδας.

γ. Λίγα λόγια για το δρώμενο, όπου θα αναφέρονται

οι ηθοποιοί και οι συντελεστές.

-2-3 φωτογραφίες του δρώμενου (αρχεία j.p.g.

σε καλή ανάλυση που να μπορούν να αναρτηθούν διαδικτυακά

Αποστολή φακέλου υποψηφιότητας: μέχρι 14/2/2020 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00

με τους παρακάτω τρόπους:

1.Ηλεκτρονικά/στα email: refenedes@gmail.com

ή georggiannis@gmail.com και το βίντεο,

μέσω ανάρτησης ή μεταφοράς διαδικτυακά (π.χ. Youtube, Googledrive, We Transfer, Drop Box κ.λπ)

και γνωστοποίησης (σε μας) της διεύθυνσης.

2.Ταχυδρομικά/ Με ταχυμεταφορά ή μέσω ΕΛΤΑ

στη διεύθυνση: Μώμος ο Πατρεύς (υπ’ όψιν

Γιάννη Γεωργακάκη)  Μαιζώνος 131 Τ.Κ. 262 21

Πάτρα (ένδειξη «απλό» & όχι «συστημένο»)

 

Χρονοδιάγραμμα του Μώμου:

Τα 8-10 καλύτερα 10λεπτα που θα προκύψουν από επιλογή,  θα αναρτηθούν  ως ενιαία παράσταση (με τα ιντερμέδια του «Ρεφενέ») σε διαδικτυακή πλατφόρμα (27,28/2/2021)  όπου θα παραμείνουν καθ’ όλη την διάρκεια του καρναβαλιού (μέχρι και 14/3/2021 δηλαδή) και ίσως μεταδοθούν από κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.  Ως εκ τούτου μέχρι τις 20/2/2021 από την Επιτροπή Επιλογής του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν τα 10λεπτα που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω σπονδυλωτή παράσταση.  

Ακόμη θα ανακοινωθεί με επιλογή και ευθύνη των διοργανωτών και η παράσταση του «Αφιερώματος» (ολόκληρη παράσταση δηλαδή, παιγμένη από τιμώμενη ερασιτεχνική ομάδα) που θα ανέβει στην διαδικτυακή πλατφόρμα  μια μέρα νωρίτερα από τα 10λεπτα (Παρασκευή 27/2/2020)

Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από:

Έναν εκπρόσωπο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Έναν εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Θεάτρου

Έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Τοπικού Τύπου (δημοσιογράφος)

Έναν ψήφο που εκπροσωπεί ομάδα της Ένωσης Αποφοίτων

Τμήματος Θεατρολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Έναν ψήφο που εκπροσωπεί ομάδα του Ερασιτεχνικού Σχήματος

Πάτρας Ρεφενέ.

 

Βραβεία

Ειδικά φέτος και εφ’ όσον το φεστιβάλ μεταδοθεί διαδικτυακά, βραβεία δεν θα υπάρχουν. Η συμμετοχή μας άλλωστε στην ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  είναι το κορυφαίο βραβείο. Θα φτιαχτεί βεβαίως «Ηλεκτρονικό περιοδικό μτεύχος»  με όλο το αρχειακό υλικό του 13ου Μώμου πλήρες και θα αποσταλεί σε όλες τις ομάδες (προκριθείσες ή μή)

Παροχές του Φεστιβάλ/ σε περίπτωση που γίνει «ζωντανά» στην Πάτρα:

2 διανυκτερεύσεις με πρωινό και 2 δείπνα για τους ηθοποιούς & τον σκηνοθέτη κάθε 10λέπτου (αρκεί να μην υπερβαίνουν τα 6 άτομα). Παραπάνω (των 6) ηθοποιοί, καθώς και οι Συντελεστές με τους  Συνοδούς, προσέρχονται με δικά τους έξοδα (όπου βέβαια, η διοργάνωση φροντίζει για καλύτερες τιμές). Όλα τα μέλη των αποστολών από άλλες πόλεις μπαίνουν δωρεάν στο θέατρο. Η ομάδα που θα παίξει στο Αφιέρωμα  δικαιούται τις ίδιες παροχές για 10-15 άτομα (το ανώτερο). Έξοδα μετακίνησης δεν καλύπτονται ενώ το σκηνικό της παράστασης είναι κοινό για όλους. Επιπλέον αν ήθελε χρειαστούν ογκώδη σκηνικά σκεύη, βρίσκονται –κατόπιν συνεννόησης- με ευθύνη των διοργανωτών.

 

Ενημερωτικά αρχεία/πληροφορίες:

Ακολουθούν 1) δυο  αρχεία  ( pdf) : Το  1o «ΜΩΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ 2020» με  γενικές  πληροφορίες  για  το πνεύμα  και την  ιστορία του Φεστιβάλ και το 2ο «ΜΩΜΟΣ 2020 ΤΕΥΧΟΣ» με αναλυτική  αναφορά  στον  «Μώμο 2020» με  ομάδες  & 10λεπτα που συμμετείχαν,  φωτογραφίες,  δημοσιεύματα,  σχόλια, κ.λπ… στις τελευταίες  σελίδες  των  οποίων,  υπάρχουν  διευθύνσεις βίντεο  στο διαδίκτυο (URL)  προηγούμενων διοργανώσεων ( διπλό  «κλικ»  με  τον κέρσορα,  πάνω στις διευθύνσεις).

Και 2) Βίνεο (ενδεικτικά):

 

1ος ΜΩΜΟΣ

Μώμος 2009 (1) – Ρεφενέ Ε.Σ.Πάτρας/Διάρκεια: 09:17 min (α. φωτογραφίες & βίντεο/

απόσπασμα από το 10λεπτο «Αρμένικη Βίζιτα» του Α. Τσέχωφ, διασκευασμένο από τον Νηλ Σάϊμον στο έργο του Βότκα Μολότωφ, όπως παρουσιάστηκε στον Μώμο από τον ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ Γ. ΣΟΥΡΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ/Βραβείο Κοινού. Στην αρχή του βίντεο το ΙΝΤΕΡΜΕΔΙΟ 8/Ρεφενέ. Β. Φωτογραφικό αρχείο από τον 1ο Μώμο με τίτλο «Στιγμές»)

https://www.youtube.com/watch?v=j2RN55BtDiw

6ος ΜΩΜΟΣ

Ουγκ!!!!! από την Θεατρική Ομάδα Αστούρθοι – Μώμος 2014 – Ρεφενέ Ε.Σ.Πάτρας/Διάρκεια:

10:04 min (βίντεο με το σατυρικό 10λεπτο «ΟΥΓΚ» της Μαρίας Περρή (πρωτότυπο)/Βραβείο Κοινού, όπως το παρουσίασε στον Μώμο η Θεατρική Ομάδα ΟΙ ΑΣΤΟΥΡΘΟΙ)

https://www.youtube.com/watch?v=Xo1Xp1mJYzM&list=UUtVWrvGWUtCgK6-1YSUZfqw

Πληροφορίες: Στα email που προαναφέρθηκαν και στο τηλέφωνο  2610-221429 (10:00-14:00 εργάσιμες/ Γιάννης Γεωργακάκης)

Παράκληση:

Κοινοποιείστε την παρούσα σε γνωστές (σας) ερασιτεχνικές ομάδες και επιβεβαιώστε τη λήψη της (προκήρυξης) για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας.

Με τιμή – για λογαριασμό των διοργανωτών

Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας Ρεφενέ