Η ημέρα που το Πατρινό Καρναβάλι επίσημα απέκτησε το σπίτι του – στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων!

26/6/21 η ημέρα που το Πατρινό Καρναβάλι επίσημα απέκτησε το σπίτι του – στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων!
Το νέο μας σπίτι, εκτός από την στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να δώσει την δυνατότητα σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες, να δουν, να μάθουν και να εμπλακούν στο Πατρινό Καρναβάλι. Για να μάθουμε όμως τι χώροι υπάρχουν διαθέσιμοι!
➡️ Η κύρια μεγάλη αίθουσα – η αίθουσα του Καρναβαλιού – ως χώρος πολυθεματικών εκθέσεων, διάδρασης & προβολής
➡️ Τρεις αίθουσες εργαστηρίων (εργαστήριο δημιουργικής βιομηχανίας, δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά και νέους και εργαστήριο 3D εφαρμογών) καλύπτοντας εν μέρει το πάγιο αίτημα για εκπαίδευση σε θέματα δημιουργίας
➡️ Αίθουσα-κέντρο πολυμέσων/multimedia (αίθουσα πολυμεσικών εφαρμογών/Multimedia Center, Εργαστήριο παραγωγής και επεξεργασίας εικόνας και ήχου, Digital Library/DJ studio/Visual Effects)για ανάπτυξη της ποιότητας των παραγωγών μας!
➡️ Χώρο διάδρασης και καρναβαλικών εξερευνήσεων και χώρο προβολής και δημιουργίας ψηφιακών εκθέσεων
➡️ Τον δικό μας ραδιοφωνικό σταθμό (Studio Radio-Studio ηχογράφησης)!
➡️ Αίθουσα Θεάτρου Σκιών-Καραγκιόζη ως χώρο προβολής αρχειακού και εκθεσιακού υλικού με τη βιωματική διάδραση/σχέση του κοινού με το Καραγκιόζη
➡️ Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – καλλιτεχνικών δράσεων
➡️ Πωλητήριο αναμνηστικών
Οι παραπάνω χώροι μαζί με τους μεγάλους αύλειους χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά για δράσεις/φεστιβάλ, φέρνουν το καρναβάλι μας σε μια νέα εποχή και του δίνουν μια νέα πνοή.
Ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελλάδας Ιταλίας 2014-2020 με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Πατρέων και συνδεδεμένο εταίρο την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) Καρναβάλι Πάτρας.
📷 drone photo credits Tilemaxos Tsouramanis