Συνάντηση με Έναν Ποιητή – Λύση & highlights

Στην Πάτρα…
Άσπρος, ανήλιαγος στέκεται αγέρωχος ο ποιητής, από χέρια Ολυμπιονίκη σμιλεμένος.
Βρες το ζωντανό ποιητή που στέκεται δίπλα στο μαρμαρωμένο.
Αποθανατίστε τη στιγμή με μια φωτογραφία μαζί του. Εσείς και αυτός.
Διάρκεια από 17:00 έως 18:00, Τετάρτη 16 Φεβ. 2022. ΒΑΘΜΟΙ 70

Κωνσταντίνος Θ. Δημητριάδης, Έλληνας γλύπτης, ακαδημαϊκός και Ολυμπιονίκης. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 στο Παρίσι, όχι σε αθλητικό αγώνισμα αλλά στη γλυπτική, αφού το πρόγραμμα των αγώνων περιελάβανε και καλλιτεχνικούς αγώνες . Το έργο του «Ο δισκοβόλος» (Discobole Finlandais) κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ενώ αντίγραφό του βρίσκεται στην Αθήνα, απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο (πηγή).
Στην Πάτρα…
Ο γλύπτης σμίλεψε σε μάρμαρο δύο προτομές του ‘ποιητή της πόλης μας’, Κωστή Παλαμά. Η μία βρίσκεται στα Υψηλά Αλώνια, και τη λούζει ο ήλιος. Η προτομή που βρίσκεται στο σπίτι του ποιητή, είναι αντίγραφο της αυθεντικής που ζητάμε. Η αυθεντική προτομή του Κωστή Παλαμά, προστατευμένη από τον ήλιο και σμιλεμένη από τα χέρια του γλύπτη και Ολυμπιονίκη Κ. Δημητριάδη, βρίσκεται στο «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρίας Πελοποννήσου, που στεγάζεται στον 6ο όροφο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης στην Πλατεία Γεωργίου. Μετά τα εγκαίνια του σπιτιού του ποιητή, επεστράφη και στη θέση της τοποθετήθηκε το αντίγραφο.

Ένα παιχνίδι γρήγορο και «πονηρό». Η απάντηση ‘σχεδόν’ προφανής (προτομή Κωστή Παλαμά), αλλά από ότι φαίνεται η πόλη είναι γεμάτη ποιητές. Ποιος είναι όμως ο ποιητής που ζητάμε?

Απολαύστε το βίντεο κολλάζ με τις φωτογραφίες που στείλατε και δείτε την απάντηση. Η συμμετοχή πρέπει να ανταμείβεται και 20 ΒΑΜΟΙ από την Κριτική Επιτροπή για τα πληρώματα που έστειλαν φωτογραφίες αλλά με λάθος λύση.

70 ΒΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΠΟΙΗΤΗ
20 ΒΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΠΟΙΗΤΗ ΑΛΛΑ ΔΩΣΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ