Πρόσκληση σε συνεργασία για τη σύνταξη δελτίου για την ένταξη του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Σας ενημερώνουμε ότι η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας υπέβαλε χθες την δήλωση πρόθεσης υποβολής του Δελτίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ. Πρόκειται για το πρώτο βήμα για την εγγραφή του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.  

Το δεύτερο στάδιο και σημαντικότερο της διαδικασίας είναι η σύνταξη του Δελτίου Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για την εξασφάλιση μιας επιτυχούς υποβολής είναι απαραίτητη και αναγκαία η συνεργασία της ΚΕΔΗΠ με φορείς, κοινότητες, μεμονωμένα άτομα, «παλιούς Καρναβαλιστές», εκπροσώπους πληρωμάτων, συλλόγους και όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν προσφέροντας τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους για τον σκοπό αυτό που είναι η ανάδειξη και η διαφύλαξη του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού .

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι μέχρι 11 Μαρτίου 2022 να αποστείλουν αίτημα στο e-mail: [email protected] με θέμα: Συμμετοχή για την σύνταξη του Δελτίου στοιχείου άυλης πολιτιστικής Κληρονομιάς –ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. Επίσης στην αίτηση θα πρέπει να δηλώνεται το πεδίο/α του Δελτίου που οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν και είναι ικανοί να επεξεργαστούν και να συνεισφέρουν στην συμπλήρωσή του/τους λόγω γνώσεων, κατοχής υλικού ή διάθεσης για έρευνα π.χ. βιβλιογραφίας ή αρχείων. (επισυνάπτουμε το Δ.Α.Π.Κ. με ενδεικτικές απαντήσεις για διευκόλυνσή σας)

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους στα Παλαιά Σφαγεία και θα οριστεί επιτροπή σύνταξης του Δελτίου με συντονιστή έναν ειδικό. Η επιτροπή θα επεξεργαστεί και θα συνθέσει το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την σύνταξη και κατάθεση του Δελτίου στην Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ από 1 έως 31 Μαΐου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε: https://ayla.culture.gr/purpose/diadikasia_eggrafis/

ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΑΫΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ μια πρώτη προσέγγιση