“Δείτε τις μάσκες μας”: Γιορτή χαράς για την ολοκλήρωση των δημιουργικών καρναβαλικών εργαστηρίων στα Παλαιά Σφαγεία

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση- γιορτή χαράς με τίτλο «Δείτε τις Μάσκες μας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 19.30 στα Παλαιά Σφαγεία, θα πέσει η αυλαία της φετινής γόνιμης σεζόν των δημιουργικών καρναβαλικών εργαστηρίων που έλαβαν χώρο δίνοντας ζωή και γεμίζοντας παιδικά χαμόγελα και ευφάνταστες καρναβαλικές δημιουργίες τον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση Α/θμιας και τη Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Αχαϊας και τα τμήματά τους για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τα Πολιτιστικά θέματα για την άρτια και ιδανική συνεργασία και την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία των εργαστηρίων.

Στην πολυεπίπεδη εκδήλωση με τίτλο «Δείτε τις Μάσκες μας» που γίνεται με αφορμή τη λήξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας με τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (Διεύθυνση Α/θμιας και Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Αχαϊας και τα αρμόδια τμήματα, έχει ετοιμάσει ένα πληθωρικό και ελκυστικό πρόγραμμα δράσεων με τη συμμετοχή των μαθητών που περιλαμβάνει:

-Ξενάγηση στην έκθεση μασκών

-Εκπαιδευτικά καρναβαλικά εργαστήρια

-Θεατρικό δρώμενο από το 8ο  Γυμνάσιο Πατρών

-Προβολή βίντεο από τα τμήματα των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα

-Παιχνίδια πλατείας

-Χορευτική παράσταση με τίτλο «Η Ωδή της Χαράς» σε χορογραφία Όλγας Σπυράκη

-«Ας χορέψουμε όλοι μαζί…»

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Ανάμεσα στην έκθεση μασκών θα εκτεθούν οι καρναβαλικές μάσκες-έργα των μαθητών κατά τη διάρκεια των δημιουργικών εργαστηρίων της σεζόν αλλά και άλλες σύνθετες ευρηματικές δημιουργίες όπως η μακέτα του 5ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πάτρας (υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ιωάννα Σταμπουλή) που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος της ΔΔΕ Αχαΐας για το  έτος 2021-22, με τίτλο «Εικαστικές (καρναβαλικές) παρεμβάσεις με οικολογικό αποτύπωμα» και που οι μάσκες που βρίσκονται μέσα σ’ αυτήν φτιάχτηκαν στα εργαστήρια κατασκευής καρναβαλικής μάσκας στα Παλαιά Σφαγεία, στα οποία είχαν λάβει μέρος οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Έτσι το Σάββατο 18 Ιουνίου θα ολοκληρωθεί με ιδανικό τρόπο η φετινή περιήγηση των παιδιών στην καρναβαλική εμπειρία μέσω των εργαστηρίων που συνδύασαν αρμονικά τον εκπαιδευτικό και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα και θα ανανεωθεί το ραντεβού για μετά το καλοκαίρι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.