Λήξη Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής με θέμα “1922-2022. Πρόσφυγες” -Βίντεο

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «1922–2022. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»
ΛΗΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΧΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΟΔΩΡΗ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΛΕΜΙΔΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ (ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ), 21-6, ΩΡΑ: 21.30
Το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής «1922-2022, Πρόσφυγες» διοργανώνεται προς τιμή του γλύπτη Διονύση Γερολυμάτου, και άνοιξε τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας για το 2022. Το συμπόσιο πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και την ΔΕΥΑΠ.
Διάρκεια συμποσίου: 23/5/2022-21/6/2022
Οι γλύπτες που συμμετέχουν είναι οι Kristaq Valera από την Αλβανία, Gagik Altunyan από την Αρμενία, Abdulhamid Aktham από τη Συρία, Selcuk Yilmaz από την Τουρκία. Από την Ελλάδα οι Φίλιππος – Άγγελος Βαλεράς, Βασίλης Βασίλη, Αναστάσιος Κρατίδης, Παναγιώτης Λάμπρου, Αλέξανδρος Πφαφφ και Χρήστος Τσουμπλέκας.
Τα δέκα γλυπτά που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής, θα κοσμήσουν χώρους, με προτεραιότητα τις προσφυγικές συνοικίες του Δήμου Πατρέων και πρόθεση είναι τρία (3) γλυπτά να διατεθούν για τις ανάγκες Δήμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που έχουν προσφυγικές συνοικίες.
Η είσοδος για το κοινό στο συμπόσιο και τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.