Μαγνητοσκοπημένες ομιλίες των Γιάννη Μουρτζόπουλου και Θάνου Βόβολη με θέμα «Αρχαία Θεατρική Μάσκα και Ήχος»

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2020

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες του καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννη Μουρτζόπουλου και του σκηνογράφου-ενδυματολόγου Θάνου Βόβολη με θέμα «Αρχαία Θεατρική Μάσκα και Ήχος» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το βράδυ σε αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού Sparc που υλοποιείται από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία-Interreg Greece-Italy 2014-2020.

O Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας  και τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών-το ΤΜΣ «Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος » του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου συμμετείχε με την εκδήλωση αυτή στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020 με  κοινό ευρωπαϊκό θέμα, για το 2020  «Heritage and Education: learning for life/ Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση – η δια βίου μάθηση». Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου και ως εκ τούτου η ενθάρρυνση των διασυνοριακών συνεργασιών. Η Ελλάδα διαμέσου  του Υπουργείου Πολιτισμού  συμμετείχε στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1996.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών οι ομιλίες δεν πραγματοποιήθηκαν σε ανοιχτό χώρο που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός και μαγνητοσκοπήθηκαν ολόκληρες.

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιήθηκαν από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).