Τα Παλαιά Σφαγεία σε ζωή και πλήρη πολιτιστική δράση από τις 26 Ιουνίου που άνοιξαν για το κοινό

Στις 26 Ιουνίου ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων άνοιξε επίσημα για το κοινό. Ο Δήμος Πατρέων ανακαίνισε ριζικά το χώρο των Παλαιών Σφαγείων, τον οποίο παρέλαβε λεηλατημένο από τον προηγούμενο διαχειριστή του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο προαύλιος χώρος φιλοξένησε αρκετές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας καθώς και κάποιες άλλων φορέων, ενώ στις αίθουσες του πολυχώρου το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει σημαντικές εκθέσεις όπως την εικαστική εγκατάσταση «Εκ-Μαγεία» της διεπιστημονικής ομάδας για τη λειτουργία των Παλαιών Σφαγείων, την Έκθεση Έργων Εικαστικών Εκπαιδευτικών με τίτλο «για ένα Σχολείο με Σχέδιο» από την Ένωση Εκπαιδευτικών  Εικαστικών  Μαθημάτων με τη συνεργασία της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι  Πάτρας και την εικαστική έκθεση Illusion / Illusion «Paper no limit» με τη συμμετοχή Ελλήνων και Πολωνών καλλιτεχνών στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου. Στις 31 Ιουλίου και ώρα 21.30 στον προαύλιο χώρο των Παλαιών Σφαγείων είχε προγραμματιστεί η μουσική παράσταση «Τα Κλέφτικα» του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με την Αρετή Κετιμέ και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού, με ελεύθερη είσοδο.

Ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων πήρε ζωή και αποτελεί πλέον έναν βασικό πυρήνα πολιτισμού για την πόλη μας επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες του, που πλέον τον έχουν «βάλει» στο πρόγραμμά τους.

Η αρχή έγινε το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 με το επίσημο άνοιγμα του χώρου από τον Δήμαρχο Πατρέων σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με παρουσία και ομιλίες από όλους τους εταίρους του έργου και με την ατμοσφαιρική συναυλία «Άγιος ο Έρωτας» του Γιώργου Ανδρέου και της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» (καλλιτεχνική διεύθυνση: Βάγια Ζεππάτου) με τη συμμετοχή των τραγουδιστών Ελένης Τσαλιγοπούλου, Κορίνας Λεγάκη και Θοδωρή Νικολάου υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη. Από την εκδήλωση αυτή προέρχονται και οι φωτογραφίες.

Η συνέχεια προμηνύεται συναρπαστική αφού πολλές θα είναι οι εκπλήξεις, οι συγκινήσεις και οι δράσεις που θα μας προσφέρει ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων, με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη. Ένα ολοζώντανο κύτταρο πολιτισμού για τους Πατρινούς και τους επισκέπτες, κύτταρο εκπαίδευσης, δημιουργίας, γνώσης και ψυχαγωγίας, που στο πλαίσιο του προγράμματος Sparc θα αφήσει έντονο, δημιουργικό αποτύπωμα.