Ένα μικρό βίντεο για την εικαστική εγκατάσταση «Εκ-Μαγεία» στα Παλαιά Σφαγεία

Η εικαστική εγκατάσταση «Εκ-Μαγεία» φιλοξενήθηκε από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020 στην κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιούπου υλοποιήθηκε από τον Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – InterregGreece – Italy 2014 – 2020». Η διάρκεια της εικαστικής εγκατάστασης πήρε παράταση έως την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020.

Ιδέα, καλλιτεχνική επιμέλεια: Διεπιστημονική Επιτροπή Λειτουργίας Παλαιών Σφαγείων. Με τη συνεργασία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και του Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων.

Μια πολυμορφική εγκατάσταση με τα πρωτογενή υλικά στοιχεία που εδώ και χρόνια μετουσιώνουν το πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού σε μήτρα δημιουργίας, μεταμόρφωσης,  ζωής, ψυχαγωγίας, μέθεξης. Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου εκτίθενται ως στοιχεία  της συλλογικής και δημιουργικής μνήμης του θεσμού ξεδιπλώνοντας τη μαγεία και το συναίσθημα της πόλης μας.Μορφές και προσωπεία εμψυχωμένα μέσα από τεχνητές πηγές φωτός προσιδιάζουν το αέναο και το εφήμερο, κύρια χαρακτηριστικά του Καρναβαλιού μέσα από μια πρωτότυπη και καινοτόμα ματιά με έντονη σκηνογραφική διάσταση.

Εδώ ένα μικρό βίντεο που αποτυπώνει την ατμόσφαιρα και την ουσία της εικαστικής εγκατάστασης.

Video credit:ΧρήστοςOrtentzio

Ένα μικρό βίντεο για την εικαστική εγκατάσταση «Εκ-Μαγεία» στα Παλαιά Σφαγεία

Η εικαστική εγκατάσταση «Εκ-Μαγεία» φιλοξενήθηκε από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020 στην κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού που υλοποιήθηκε από τον Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020». Η διάρκεια της εικαστικής εγκατάστασης πήρε παράταση έως την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020.Ιδέα, καλλιτεχνική επιμέλεια: Διεπιστημονική Επιτροπή Λειτουργίας Παλαιών Σφαγείων. Με τη συνεργασία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και του Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων.Μια πολυμορφική εγκατάσταση με τα πρωτογενή υλικά στοιχεία που εδώ και χρόνια μετουσιώνουν το πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού σε μήτρα δημιουργίας, μεταμόρφωσης, ζωής, ψυχαγωγίας, μέθεξης. Τα εκμαγεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου εκτίθενται ως στοιχεία της συλλογικής και δημιουργικής μνήμης του θεσμού ξεδιπλώνοντας τη μαγεία και το συναίσθημα της πόλης μας. Μορφές και προσωπεία εμψυχωμένα μέσα από τεχνητές πηγές φωτός προσιδιάζουν το αέναο και το εφήμερο, κύρια χαρακτηριστικά του Καρναβαλιού μέσα από μια πρωτότυπη και καινοτόμα ματιά με έντονη σκηνογραφική διάσταση. Εδώ ένα μικρό βίντεο που αποτυπώνει την ατμόσφαιρα και την ουσία της εικαστικής εγκατάστασης.Video credit: Χρήστος Ortentzio

Geplaatst door ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ op Vrijdag 9 oktober 2020