Επιτυχημένη η πρώτη συνάντηση των Αρμάδων Εφήβων στα Παλαιά Σφαγεία. Συνεχίζονται τα καρναβαλικά εργαστήρια

Σε εξαιρετικά ευχάριστο, κεφάτο και δημιουργικό κλίμα και με σημαντικό βαθμό συμμετοχής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου στα Παλαιά Σφαγεία η πρώτη συνάντηση των «Αρμάδων Εφήβων» του Πατρινού Καρναβαλιού 2022, του φρέσκου θεσμού στο οποίο οι έφηβοι σχεδιάζουν και δημιουργούν το δικό τους Καρναβάλι βρίσκοντας ιδανική διέξοδο από τα προβλήματα των ημερών και τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Οι αυτοδιοικούμενες ομάδες/παρέες εφήβων (13-17 ετών) ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τα μυστικά του Πατρινού Καρναβαλιού συμμετέχοντας δωρεάν. Κάθε συνάντησή τους θα είναι και ένα βήμα χαράς, φαντασίας, έμπνευσης, συλλογικής καλλιτεχνικής δράσης και συμμετοχικότητας στον δρόμο του δικού τους Καρναβαλιού. Μέσα από εργαστήρια και συναντήσεις με έμπειρους καρναβαλιστές, δημιουργούς και εκπαιδευτές, καλλιεργούν τη φαντασία τους, λαμβάνουν πρωτοβουλίες, παίζουν, τραγουδούν, σατιρίζουν, διακωμωδούν. Αυτό έκαναν την Κυριακή με την καθοδήγηση της Δήμητρας Κοκκόση, της Όλγας Μοσχόβου και της Βασιλικής Κασπίρη. Συντονιστής της δράσης είναι ο Γιώργος Μαγιάκης, Βοηθός Δημάρχου για το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Η επόμενη συνάντηση για τις Αρμάδες Εφήβων θα γίνει την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου από τις 11.00 έως τις 14.00, κατά την οποία η κάθε Αρμάδα θα διατυπώσει το δικό τη μήνυμα για το φετινό καρναβάλι, αρχίζοντας παράλληλα την σχεδιασμό αυτού σε μια πρωτότυπη καρναβαλική στολή. Οι καρναβαλικές στολές των Αρμάδων θα παρουσιάσουν, μαζί με άλλες δράσεις τους, την τελευταία εβδομάδα της καρναβαλικής περιόδου.

Επίσης συνεχίζονται τα καρναβαλικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται στην αίθουσα δημιουργικών εργαστηρίων στα Παλαιά Σφαγεία. Μετά τα καρναβαλικά εργαστήρια χθες (Δευτέρα) για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων, για την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί καρναβαλικά εργαστήρια, παρουσίαση καρναβαλικού βίντεο για το Θ.Π.Κ. «Μέριμνα» από τις 9.00 έως τις 12.00 και καρναβαλικά εργαστήρια για το Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά και Εφήβους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από τις 17.00 έως τις 18.30 και από τις 18.30 έως τις 20.30. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στις αίθουσες των δημιουργικών εργαστηρίων στα Παλαιά Σφαγεία.