Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στο 10ο Patras Motor Show στο Μώλο Αγίου Νικολάου

Αντιπροσωπευτική θα είναι η παρουσία της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας με το εκθεσιακό περίπτερό της στο 10ο Patras Motor Show (P.M.S)  που διοργανώνουν στον Μώλο Αγίου Νικολάου  οι ΦΙΛ.Μ.Π.Α (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας) και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος από την Παρασκευή 1 μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Το περίπτερο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας θα στηθεί στο Μώλο της Αγίου Νικολάου (έναντι εκδοτηρίων, κάτω από τις γραμμές Ο.Σ.Ε.) και θα έχει διπλό ρόλο προβάλλοντας τόσο τη δραστηριότητα των Παλαιών Σφαγείων όσο και του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων που αναπτύσσεται καθ΄ όλη τη χρονιά και όχι μόνο την καρναβαλική περίοδο. Έτσι από τη μια πλευρά με ειδικά τρίπτυχα φυλλάδια (με χάρτη και οδηγίες πρόσβασης για τον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων) θα διαφημίζεται η έκθεση μασκών «Δείτε τις μάσκες μας» που φιλοξενείται στην αίθουσα εκθέσεων-καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των Παλαιών Σφαγείων μέχρι τις  30 Σεπτεμβρίου με τις δημιουργίες των παιδιών-μαθητών των σχολείων που επισκέφτηκαν τον χώρο και συμμετείχαν στα εργαστήρια καρναβαλικής μάσκας. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 9.00-14.00 πλην Σαββατοκύριακου, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση λειτουργεί για το κοινό τις ημέρες που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από τον Δήμο Πατρέων και άλλους φορείς στον υπαίθριο χώρο (συναυλίες, παραστάσεις κλπ) μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων και καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτών.  

 

Η προβολή της δουλειάς του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων θα γίνει με την πιο πρόσφατη δημιουργία του, που είναι ο νέος μπάστακας σε σχέδιο του Νίκου Λιβάνη και θα είναι το νέο σχέδιο μπάστακα που μαζί με άλλες κατασκευές θα στελεχώσει τον καρναβαλικό διάκοσμο του Πατρινού Καρναβαλιού 2023. Ο νέος αυτός μπάστακας μαζί με έναν παλαιότερο θα οριοθετούν τον χώρο του περιπτέρου της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, ενώ στο περίπτερο θα υπάρχουν τοποθετημένες με σύγχρονη αισθητική σε stands 12 μακέτες αρμάτων Καρνάβαλου και ένα σχέδιο του Πέτρου Βρυώνη από παλαιότερες διοργανώσεις. Παράλληλα στον πάγκο του περιπτέρου θα υπάρχουν επιλεγμένα τα πιο πρόσφατα φιλοτεχνημένα αναμνηστικά του Πατρινού Καρναβαλιού και θα διαφημίζεται η λειτουργία του κεντρικού περιπτέρου αναμνηστικών προϊόντων της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Η συμμετοχή της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας σε μια τέτοια έκθεση με σημαντική επισκεψιμότητα προωθεί τους σκοπούς και την προβολή των δράσεών της στο κοινό.