Παγκόσμια Ημέρα “Πολιτιστικής Διαφορετικότητας, Διαλόγου και Ανάπτυξης” και Πατρινό Καρναβάλι Video

Η Πάτρα γιόρτασε την 21η Μαϊου, Παγκόσμια Ημέρα “Πολιτιστικής Διαφορετικότητας, Διαλόγου και Ανάπτυξης” αναδεικνύοντας τη διαχρονική σημασία του Πατρινού Καρναβαλιού ως θεσμού, που ενισχύει τη συνδημιουργία και το διάλογο των πολιτισμών, χωρίς διακρίσεις.

Μέσα από συνεντεύξεις ανθρώπων που μεγάλωσαν και δημιούργησαν μέσα στο Καρναβάλι, αλλά και στοχευμένες συνεντεύξεις από εκπροσώπους συλλόγων μεταναστών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη, αναδεικνύονται οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε ένα κοινό πολιτιστικό γεγονός που είναι το Πατρινό Καρναβάλι. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι “χωνευτήρι” δράσεων και πρωτοβουλιών και είναι βαθιά δημοκρατικό, αφού επιτρέπει σε όλους να διασκεδάσουν και να συν-δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις (π.χ. ως προς τη φυλή, το οικονομικό υπόβαθρο, την καταγωγή, κλπ.).

Το βίντεο διάρκειας περίπου 8 λεπτών, εκτός από απόψεις δείχνει μέσω αρχειακού υλικού, τι είναι το Πατρινό Καρναβάλι και πώς οι άνθρωποι, χωρίς διακρίσεις, συνυπάρχουν στη χαρά και στη δημιουργία.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης

Κάμερα και μοντάζ: Αντρέας Σμυρίλιος 

Πλάνα: Από το ντοκιμαντέρ «Εγώ ως καρναβάλι», που γυρίστηκε στο πλαίσιο του διαδικτυακού Πατρινού Καρναβαλιού 2021, σε παραγωγή ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας.

Παραγωγή: ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας

Η δράση εντάσσεται στην ενεργοποίηση της Πάτρας ως μέλος του διεθνούς δικτύου “Διαπολιτισμικές Πόλεις” που συντονίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης (Στρασβούργο-FR).

Δείτε το βίντεο