Σε εορταστικό κλίμα στα Παλαιά Σφαγεία έγινε η έναρξη του 57ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού

Σε εορταστικό κλίμα και με κεφάτη καρναβαλική διάθεση έγινε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ημέρα που άνοιξε το Τριώδιο, η έναρξη του 57ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού στα Παλαιά Σφαγεία, το σπίτι του Πατρινού Καρναβαλιού.

Κατά  μοναδική σύμπτωση την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 1966, πριν από 57 ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιήθηκε το πρώτο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, που έμελλε να συνδεθεί αναπόσπαστα με το Πατρινό Καρναβάλι και να μεταδώσει τη φρεσκάδα, τη ζωντάνια του και πλήθος αξέχαστες και συναρπαστικές εκπλήξεις στον θεσμό.

Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού είναι το κλασικό προσκοπικό παιχνίδι που πρωτοεμφανίστηκε το 1966 και στο οποίο συμμετείχαν για πρώτη φορά, 94 Πατρινοί και επισκέπτες μεταμφιεσμένοι με τα αυτοκίνητα τους.

Ένας από τους συμμετέχοντες, ο αξέχαστος Νίκος Μπρουσινός, επικεφαλής του πληρώματος 33 (σε αυτή ηλικία βρισκόταν ο ίδιος τότε), ήταν ο νικητής που απέσπασε το 1ο Βραβείο Αμφιέσεως του 1ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Απόκρεω, 13 Φεβρουαρίου 1966, προτελευταία Κυριακή του τότε Καρναβαλιού. Συμμετείχαν περισσότερα από 100 αυτοκίνητα Ι.Χ. από Πάτρα, Αθήνα κ.α. Η εκκίνηση έγινε στις 5μμ από το Τελωνείο με κατεύθυνση της Ιτιές και επιστροφή στο κέντρο της πόλης και ο τερματισμός στις 8.30μμ στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Το πλήρωμά του (33) είχε θέμα «νέοι γιατροί-νέοι οδηγοί» και τα μέλη του πληρώματος ήταν ανάλογα μεταμφιεσμένα. Ανάμεσα σε αυτά που τους ζητήθηκαν να βρουν και να παραδώσουν στο παιχνίδι ήταν τρία φτερά από περιστέρι, ένα γυάλινο μάτι και χειροπέδες που βρήκαν στο τμήμα μεταγωγών και η υπογραφή του δημάρχου.

Τα πληρώματα την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 παρέλαβαν την παραδοσιακή σακούλα και το διαβατήριό τους, που θα τους συνοδεύει σε όλο το παιχνίδι. Μουσική και κεράσματα, «σύγχρονοι γιατροί-νέοι οδηγοί», ευθυμία και όρεξη για καρναβαλικές περιπέτειες, ελπίδα και φωτεινά χαμόγελα και μια ευχή για καλό παιχνίδι.

Την ίδια ημέρα (χτες) ανακοινώθηκαν και οι δύο δοκιμασίες για την σημερινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (Δευτέρα 14-2-2022), με καντάδες και αποτύπωση ερώτων της πόλης.

Η πρώτη δοκιμασία: Πρόστοιχοι Έρωτες

Έρωτες και πάθη. Μεγάλες αγάπες και ερωτικές απογοητεύσεις. Όλα είναι καταγεγραμμένα στους τοίχους της πόλης. Αποτύπωσε δέκα διαφορετικούς Πρόστοιχους Έρωτες και στείλε μας τις φωτογραφίες.

Συνολικοί βαθμοί: 80 (8 βαθμοί για κάθε φωτογραφία)

Η δεύτερη δοκιμασία: Λαλούν τ΄ αηδόνια

Ο γιός της Αφροδίτης και του Ουρανού ή του Άρη (κανείς δεν έμαθε ποτέ), της Ίριδας και του Ζέφυρου, του Πόρου και της Πενίας, χτύπησε την πόρτα σου. Εσύ φτωχός πλην τίμιος εραστής. Η οικογένειά της δυστυχώς δε σε θέλει και έκλεισε την αγαπημένη σου σε οικία συγγενή. Γράμμα σου έστειλε κρυφά και ελπίδα δε σου δίνει, να καταφέρεις από εκεί να την κλέψεις. Κουράγιο όμως σου ζητά, με μια καντάδα του τραγουδιού που αγαπά.

Το ραβασάκι γράφει:

Αγαπημένε μου, έμαθα πως ο πατέρας μου, σε σπίτι άλλο θα με πάει.

Κρυμμένος θα ΄μαι θησαυρός, σε πλούτη ανάμεσα πολλά.

Μ΄ αγάλματα να με φυλούν, και να καραδοκούν, γύρω από το μπαλκόνι.

Βάλε τ’ αηδόνια να λαλούν, φώναζε να σ΄ ακούσω,

ρόδα ν’ ανθίσουν να μεθώ, και στο φεγγάρι να μιλώ.

Θα μου ‘ρχεται να τρελαθώ, και πίσω απ΄ τις γρίλιες θα κοιτώ.

Και θα σε καμαρώνω. Ναύτες αγάπη μου να δω. Ναύτες και καπετάνιο.

Σύνολο βαθμών 80

Εύρεση οικίας που φυλάσσεται η κόρη (βαθμοί 30)

Τραγουδάμε το τραγούδι που αγαπά η κόρη (βαθμοί 30)

Ενδυμασία όπως η κόρη ζητά για να σε καμαρώνει (βαθμοί 10)

Τουλάχιστον δύο έγχορδα μουσικά όργανα (βαθμοί 10)

Την Τρίτη 15-2 υποδεχόμαστε το e-Φέρτε που θα τρέξει σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.