Σε μια σεμνή τελετή λόγω πανδημίας αλλά με πρωτότυπες καρναβαλικές πινελιές έγινε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών

Mε μια σεμνή τελετή και με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αποστάσεων λόγω covid19 αλλά με πολύ ιδιαίτερες και πρωτότυπες καρναβαλικές πινελιές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών σηματοδοτώντας την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Μαρτίου.

Σε καρναβαλικούς εορταστικούς ρυθμούς συντονίστηκε η πόλη από το πρωί του Σαββάτου με τα μεγάφωνα να εκπέμπουν καρναβαλικούς ρυθμούς και τραγούδια και την πομπή του μουσικού άρματος και του τελάλη (φέτος στον διπλό ρόλο, δυο τελάληδες, η Μαρία Αγουρίδη και ο Γιώργος Λογαράς), που μετέφερε το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα το Μουσικό Άρμα με τους δυο τελάληδες, τρεις ξυλοπόδαρους της ομάδας X-Saltibagos και την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή ακολούθησαν τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο Πατρών, στην είσοδο του οποίου η Δημοτική Μουσική παιάνιζε αποκριάτικους ρυθμούς και καρναβαλικά τραγούδια.

Τους καρναβαλιστές επισκέπτες υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης από το κεντρικό μπαλκόνι του Δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων από το μπαλκόνι του Δημαρχείου, κάλεσε, για μια ακόμη φορά, όλους να τηρήσουν τις αποστάσεις και τα μέτρα που προβλέπονται κατά του covid-19. Και συνέχισε: «Φέτος το Καρναβάλι μας γίνεται αλλιώς. Προχωράμε μέσα στην πανδημία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά ως πόλη και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε με επιτυχία. Καλό καρναβάλι σε όλους, η φετινή ιδιαιτερότητα δεν πρέπει να μας κάνει σιωπηλούς».

Το καρναβαλικό λάβαρο εισήλθε στο Δημαρχείο με έναν ευφάνταστο τρόπο από έναν ξυλοπόδαρο της ομάδας X-Saltibagos ο οποίος έκανε εντυπωσιακή είσοδο και ανέβηκε τη σκάλα του Δημαρχείου. Το λάβαρο στον Δήμαρχο παρέδωσε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή έχοντας στο πλευρό της τους δυο τελάληδες και τον ξυλοπόδαρο.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι τη λήξη της καρναβαλικής περιόδου, της οποίας η αυλαία θα πέσει την Κυριακή 14 Μαρτίου.

Με τη φωνή των δυο τελάληδων να διαλαλεί στην πόλη, ελπίζουμε μόνο για φέτος, στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες που ζούμε:

«Ακούσατε, ακούσατε

μικροί και μεγάλοι….

Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι,

κι όλοι εσείς απ’ την Ευρώπη την μεγάλη!….

 

Ήλιος, ξάπλα, αεράκι,

τέρμα το παραμυθάκι!

Άνεμος, βροχή, χαλάζι

και το Καρναβάλι αλλάζει!»

το Πατρινό Καρναβάλι 2021 ουσιαστικά άρχισε, ενώ λίγες ώρες μας χωρίζουν και από την τυπική, επίσημη έναρξή του που θα κηρύξει ο Δήμαρχος Πατρέων στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, μιας πολυεπίπεδης εκδήλωσης στο Δημοτικό Θέατρο, την οποία θα παρακολουθήσουμε τηλεοπτικά και διαδικτυακά.

*Η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού θα γίνει σήμερα στις 9 το βράδυ και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι, τηλεοπτικά και διαδικτυακά και από τις σελίδες και το κανάλι του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τους εξής συνδέσμους:

YouTube Live Δήμου Πατρέων  

 

Facebook Patras Municipality

https://www.facebook.com/patrasmunicipality/posts/4045572742148893 

 

Facebook Patras Culture (Πολ. Οργανισμός)

https://www.facebook.com/patrasculture/posts/4206369759397722

 

Facebook ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10158188231592981&id=252284167980

και από την επίσημη σελίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης – Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr