Συνεδρίαση κριτικής επιτροπής αξιολόγησης του Πανελλήνιου Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού Ιδεών για το θεματικό πάρκο στα Παλαιά Σφαγεία

Συνεδρίασε την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στα Παλαιά Σφαγεία η πενταμελής κριτική επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων του Πανελλήνιου Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού Ιδεών με απονομή βραβείων με τίτλο «Κατασκευή θεματικού πάρκου-χώρου αναψυχής, καλλιτεχνικών δράσεων, εξερεύνησης και παιχνιδιού στον εξωτερικό χώρο των Παλαιών Σφαγείων» που προκήρυξε η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας.

Την επιτροπή αποτελούν οι Κωνσταντίνος Δραγώτης (εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας ), Πέτρος Βρυώνης (κατασκευαστής αρμάτων), Παναγιώτης Φαφούτης (μέλος της Διεπιστημονικής Επιτροπής της λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων), Λαμπρινή Παναγιωτοπούλου (μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού) και Χρυσάνθη Βανταράκη (πρόεδρος της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας). Στην πρώτη συνεδρίαση ορίστηκε ως πρόεδρος ο κ. Κωνσταντίνος Δραγώτης.

Στόχος και αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η κατασκευή θεματικού πάρκου (χώρος δραστηριοτήτων –αναψυχής με δράσεις) εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα με θεματικές ενότητες και παιχνίδια, ενταγμένο στην λειτουργία των  χώρων προβολής του Καρναβαλιού( Κ6 αίθουσα Καρναβαλιού)  και του Καραγκιόζη (Κ7 αίθουσα -θεάτρου Σκιών) καθώς και η ανάδειξή του σ’ ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021.