«Το “Κάτι άλλο” ανάμεσά μας» από τους X-Saltibagos στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Λεύκας

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της συμμετοχής της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos στις Καρναβαλουπόλεις στα Παλαιά Σφαγεία και στο Ρίο, η εξαιρετική παράστασή τους «Το “Κάτι άλλο” ανάμεσά μας» με τα μηνύματα ανθρωπιάς και θεματικό περιεχόμενο τη διαφορετικότητα συνεχίζει μετακαρναβαλικά το ταξίδι της και δίνει ραντεβού με τους μικρούς φίλους μας την Κυριακή 27 Μαρτίου και ώρα 11.30πμ στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Λεύκας, που βρίσκεται στην οδό Λεύκας 149, στην πλατεία Αγίου Νικολάου Λεύκας.

Στην παράστασή τους «Το “Κάτι άλλο” ανάμεσά μας» οι X-Saltibagos μας «διηγούνται» με τον δικό τους τρόπο και προκαλώντας την ενεργή συμμετοχή των παιδιών μια θαυμάσια ιστορία:

Ένα διαφορετικό πλάσμα εμφανίζεται από το πουθενά και … κανένας δεν το θέλει. «Δεν είσαι σαν εμάς, είσαι κάτι άλλο, όλοι του λένε». Τα παιδιά προκαλούνται να βοηθήσουν το πλασματάκι στο πρόβλημά του και ανάλογα με τις ιδέες που δίνουν, η παράσταση κάθε φορά είναι διαφορετική.

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από το βιβλίο της Kathryn Cave «Το κάτι άλλο» με κούκλες, τεχνικές τσίρκο, μερικά από τα μυστικά του θεάτρου του καταπιεσμένου αλλά φυσικά και τη δυνατότητα τα παιδιά να προτείνουν λύσεις για να βοηθήσουν τον καινούριο «περίεργο» φίλο τους, Έρχονται σε επαφή άμεσα με τη διαφορετικότητα και τους δίνεται η δυνατότητα να προτείνουν τα ίδια λύσεις αλλά και να δουν αν αυτές οι λύσεις έχουν αποτέλεσμα ή όχι.

Συντελεστές

-Τέσσερις χειριστές κούκλας: Μαρία Βάρσου, Petia Petkova, Λένια Αθανασοπούλου, Χαράλαμπος Αρταβάνης

-Τρεις καλλιτέχνες τσίρκο: Νίκος Γαρόζης, Μαρία Θεοδωροπούλου, Μαρία Γεωργοπούλου

-Δύο μουσικοί: Θανάσης Κανελλάκης, Θανάσης Μεγρέμης

-Σκηνογράφος: Eno Shkodrani

*Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.