Το ομότιτλο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ “Εγώ, ως Καρναβάλι”, Πρεμιέρα Κυριακή 14/3 και ώρα 20.00

Η προβολή του ομότιτλου (τέταρτου) επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Εγώ ως Καρναβάλι» θα αρχίσει την Κυριακή 14 Μαρτίου και ώρα 20.00 στην επίσημη σελίδα της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr.

Οι άνθρωποι είναι το Πατρινό Καρναβάλι. Εμείς οι ίδιοι, και οι άλλοι μας εαυτοί και οι άλλοι εαυτοί των φίλων μας. Και το Καρναβάλι δε θα ήταν αυτή η σπουδαία γιορτή ενός κοινωνικού συνόλου αν δεν γιόρταζαν ταυτόχρονα όλα αυτά τα ξεχωριστά «εγώ».

Πώς είναι να γιορτάζουμε την παρωδία του εαυτού μας; Ποια ψυχική ανάγκη μας σπρώχνει; Είναι το Καρναβάλι η έκφραση της ανάγκης μας για τομή στους κανόνες και τους κανονισμούς. Για άρση των κανόνων της καθημερινότητας και της ίδιας της φυσικής; Της βαρύτητας ιδιαίτερα; Είναι το Καρναβάλι μια άσκηση ελαφρότητας;  Το καρναβάλι μας, αυτό που κάνει ο καθένας μας κάθε φορά, ακουμπάει στο παρόν μας, στο παρελθόν μας ή στο μέλλον μας; Γιατί θέλουμε έστω και για λίγες στιγμές να είμαστε κάτι άλλο;

Το επεισόδιο περιλαμβάνει μερικά από τα δομικά ερωτήματα που αποτέλεσαν αφορμή για την έρευνα και το γύρισμα όλου του ντοκιμαντέρ.  Καρναβαλιστές, καλλιτέχνες, ψυχολόγοι, θεσμικού φορείς συμμετείχαν στις συνεντεύξεις. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών, στο Καρναβαλικό εργαστήρι, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και στο θέατρο act.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης

Σενάριο – Κείμενα – Στίχοι τραγουδιού: Κωνσταντίνος Μάγνης

Αφηγήτρια: Γεωργία Ηλιοπούλου

Φωνή Καρνάβαλου: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Ορτέντζιο, Νίκος Πατρώνας

Μουσική: Διονύσης Μπάστας 

Τραγούδι τίτλων: Χριστίνα Κουταλιάγκα

Ηχογραφήσεις: Noisebox Studio

Μοντάζ: Νίκος Πατρώνας, Χρήστος Ορτέντζιο, Ανδρέας Σμυρίλιος, Σπύρος Μηνάς

Μακιγιάζ: Ηλιάνα Βαλσαμάκη

Ομάδα Έρευνας: Ηλίας Ηλιόπουλος, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου, Ιωάννης Αναστασόπουλος

Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής: Τηλέμαχος Τσαρδάκας  & ΑΜΚΕ Κάνθαρος – θέατρο act

Παραγωγή: ΚΕΔΗΠ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ 2021