“Κύκλοι είναι και γυρίζουν”: Παρελάσεις και καρναβαλικά δρώμενα σε Αγυιά και Νότιο Διαμέρισμα

Το Πατρινό Καρναβάλι καθ΄ όλη τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου πήγε σε πολλές περιοχές εκτός κέντρου της πόλης θερμαίνοντας το εορταστικό κλίμα και δημιουργώντας εστίες γνήσιας αποκριάτικης διασκέδασης για τους κατοίκους των συνοικιών. Στο πλαίσιο αυτό της αποκέντρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν σήμερα (Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου) και αύριο (Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου) δυο παρελάσεις και καρναβαλικά δρώμενα σε Αγυιά και Νότιο Διαμέρισμα.

Έπειτα από τις περσινές παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης του Κινέζικου Δράκου και οι οποίες στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία τόσο στο θέμα της οργάνωσης όσο και στη μαζική ανταπόκριση του κόσμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας και το Νότιο Διαμέρισμα σε συνεργασία με φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κ.α. διοργανώνουν και φέτος δυο καρναβαλικές παρελάσεις με τίτλο «Κύκλοι είναι και… γυρίζουν».

Οι περιφερειακές παρελάσεις θα πλαισιώνονται από φορείς και αυτόνομες μονάδες, οι οποίοι θα είναι ντυμένοι με αυτοσχέδιες στολές ή αξεσουάρ από ανακυκλώσιμα υλικά, από 3 άρματα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων, όπως επίσης και από τη συμμετοχή του σωματείου «Σοκολατοβροχή» με το έθιμο του σοκολατοπόλεμου. Ένα ακόμη άρμα έκπληξη, πρόκειται να παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας στην 1η περιφερειακή παρέλαση, με θέμα την υπογειοποίηση του τρένου.

Φορέστε καπάκια, σακούλες, χαρτόνια, τζάτζαλα-μάνταλα.

Πάρτε μαζί σας ποδήλατα, ρόδες, χούλα-χουπ.

Φέρτε οικολογικά μουσικά όργανα και παρελάστε στη γειτονιά!

Στη λήξη των περιφερειακών παρελάσεων τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς –Τερψιθέας όσο και το Νότιο Διαμέρισμα, επιφυλάσσουν ένα πλούσιο καρναβαλικό πρόγραμμα.

ΑΓΥΙΑ – ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦEΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ώρα προσέλευσης, συγκέντρωσης ομάδων: 18.30

 Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το 48ο Δημ. Σχολείο (Αχέροντος & Χορτάτζη) και θα τερματίσει στην πλατεία Ντε Μιράντα (Στάδιο Παναχαϊκής). Θα ακολουθήσει Street Trial Show (ποδηλατικές επιδείξεις) με τον γνωστό διακεκριμένο ποδηλάτη Τζέισον Ιωαννίδη και συναυλία με τη νεανική μπάντα «Ζαμάν Φου». Στην αφετηρία της παρέλασης, στο 48ο  Δημοτικό Σχολείο η Δημοτική Μουσική θα παιανίζει αποκριάτικα τραγούδια και καρναβαλικούς ρυθμούς.

Η παρέλαση θα κατανεμηθεί σε 3 θεματικές ενότητες. Κατά σειρά:

1.- «Μην μας ΚΑΠΑΚΩΝΕΤΕ» (στολές από καπάκια ή πλαστικά γενικά)

   – «Την ΣΑΚΟΥΛΕΥΤΗΚΑ…» (στολές από σακούλες ή πλαστικά γενικά)

2.«Μας τύλιξαν σε μια κόλλα ΧΑΡΤΙ!» (στολές από χαρτί, χαρτόνι, εφημερίδες, κ.α.)

3.«ΘΟΡΥΒΕΙΤΕ οικολογικά» (μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά)

ΝΟΤΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ώρα προσέλευσης, συγκέντρωσης ομάδων: 18.30

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το 3ο ΓΕΛ (Αγ. Ιωάννη Πράτσικα & Ε. Βενιζέλου) και θα τερματίσει στην πλατεία Ταραμπούρα. Την παρέλαση θα συνοδέψει η Δημοτική Μουσική. Θα ακολουθήσουν χορευτικά δρώμενα από πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία.

Χορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2020: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, ΕΡΤ Πάτρας