Φόρτωση Εκδηλώσεις

«Μώμος ο Πατρεύς» 2009-2020

SHARE
ΠΟΤΕ;
Φεβρουάριος 28 - Μάρτιος 1

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» συμπληρώνει φέτος 13 χρόνια ζωής. Το Πατρινό Καρναβάλι, ο Δήμος Πατρέων, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  η Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών & Μεταφραστών και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» (που έχει και την ευθύνη της οργάνωσης) περηφανεύονται για ένα θεσμό που δίνει βήμα έκφρασης στην ερασιτεχνική δημιουργία.

Δέκα με δώδεκα ομάδες από διάφορες πόλεις της χώρας συνεργάζονται, κάθε χρόνο, για να παρουσιάσουν μια σπονδυλωτή σατιρική παράσταση. Πολύ περισσότερες καταθέτουν υποψηφιότητα, αφού προκρίνονται μόνο δέκα (να φιλοξενηθούν στη Πάτρα) σύμφωνα  με τις οικονομικές δυνατότητες του Φεστιβάλ.

Μέχρι και τον 12ο Μώμο έχουν συμμετάσχει συνολικά 82 διαφορετικές ομάδες από 67 πόλεις της χώρας. Δραματοποιήθηκαν κείμενα 94 συγγραφέων, εκ των οποίων 58 ήταν Έλληνες, 15 ξένοι, 17 άγνωστοι και   σε 4 περιπτώσεις η συγγραφή ήταν ομαδική. 52 κείμενα ήταν πρωτότυπα,11 των οποίων αξιώθηκαν το βραβείο Καλύτερου Σατιρικού Κειμένου.

Παραπάνω από 700 ερασιτέχνες ηθοποιοί κι άλλοι τόσοι συντελεστές συνέδραμαν, από κοινού, στην επιτυχία.

Τα 12 ωριαία  βίντεο που θα δείτε (με υπότιτλους) είναι αφιερωμένα στους 12 προηγούμενους Μώμους και στην ουσία είναι επιλογές των οργανωτών από το αρχείο της κάθε χρονιάς. Συνήθως παρουσιάζονται τα βραβευμένα θεατρικά δρώμενα και τμήματα παραστάσεων που παίχτηκαν εκτός συναγωνισμού, σε κάθε διοργάνωση.

Θα βρείτε ακόμη πλήρες αρχείο (pdf) για κάθε Μώμο, με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, την αφίσα, ομάδες, δρώμενα, ιντερμέδια, βραβεία, δημοσιεύματα, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, φωτογραφικό υλικό, κάτι…  σαν ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ δηλαδή της εκδήλωσης.

Είναι ελάχιστος φόρος τιμής για κάθε ερασιτέχνη, που συμμετείχε σ’ αυτή τη μεγάλη παρέα του Μώμου, είτε  ευρισκόμενος στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο.

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΩΜΩΝ (2017-2020)  ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

 

     

« Όλες οι ΕκδηλώσειςΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84
Πάτρα 263 33
Τηλ.: 2610 390912 και 2610 390915
Email:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ