Φόρτωση Εκδηλώσεις

«Σταυροπόδι» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΑΜΟΥ (1984)

SHARE
ΠΟΤΕ;
Φεβρουάριος 28
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ -ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ  

Μαργώ Παναγιωτοπούλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Στέλιος Μάρκου

Τίτλοι, Μοντάζ, Επιμέλεια ήχων: Γιάννης Μανδουραράκης

 

Ο μονόλογος «Σταυροπόδι» / της Σαμιώτισσας συγγραφέα Έλενας Χουσνή

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Οι μονόλογοι αποτελούν τμήμα ενός μεγαλύτερου έργου του «Εγώ τις αγαπάω τις γυναίκες» της Σαμιώτισσας συγγραφέα Έλενας Χουσνή. Γυναίκες που υφίστανται διαφορετικές μορφές καταπίεσης  ή και κακοποίησης. Στους συγκεκριμένους μονολόγους η αντίδρασή τους από μαχητική έως κωμική. Πειραματικός ο χαρακτήρας αυτής της δουλειάς καθώς η βιντεοσκόπηση έγινε σε φυσικούς χώρους με τη χρήση ενός κινητού.

Δεσποινίς ετών 37 η Θεατρική Ομάδα Σάμου, καθώς ιδρύθηκε το 1984 από ομάδα συμπολιτών μας που αναζητούσαν διέξοδο στην ανάγκη  για δημιουργική δραστηριότητα στο χώρο του πολιτισμού και ειδικότερα του θεάτρου, εποχή ισχνής για το νησί πολιτιστικής παραγωγής. Στην πορεία της η ΘΟΣ συνδέθηκε και με άλλους συλλόγους δημιουργώντας τη Λέσχη Ερασιτεχνών που αποτέλεσε μια σημαντική πηγή πολιτισμού για ολόκληρη τη Σάμο.

Έχει παρουσιάσει εβδομήντα περίπου παραγωγές αλλά και άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις σχετικές με τη θεατρική τέχνη, με ιδιαίτερη έμφαση στο νεοελληνικό θεατρικό έργο. Έχει όμως ανεβάσει και πολλά από τα πιο σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, ενώ από τις δημιουργίες της δεν έχει λείψει το αρχαίο Δράμα καθώς και το παιδικό έργο.

Συμμετέχει κάθε χρόνο στον θεσμό της Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, έχοντας συνδιοργανώσει τρεις συναντήσεις στη Σάμο. Έχει παρουσιάσει έργα της σε πολλά νησιά του Αιγαίου, στη Θράκη, Πάτρα, Κρήτη,  Αθήνα, Κύπρο και Σουηδία, ενώ έχει βραβευθεί όποτε συμμετείχε σε πανελλαδικά φεστιβάλ.

Πιστεύω της ΘΟΣ είναι η υποχρέωση για ατομική βελτίωση των μελών της μέσα από τη θεατρική δημιουργία, η εξάντληση των δυνατοτήτων της για την παραγωγή ποιοτικών παραστάσεων και ο σεβασμός του κοινού με επιδίωξη την καλλιέργεια καλού θεατή.

ΒΙΝΤΕΟ

« Όλες οι ΕκδηλώσειςΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84
Πάτρα 263 33
Τηλ.: 2610 390912 και 2610 390915
Email:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ