Φόρτωση Εκδηλώσεις

«Τιριτόμπα» ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (1979)

SHARE
ΠΟΤΕ;
Φεβρουάριος 28
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ -ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ

Κυρ θωμάς: Παντελής Κιοσές

Ασπασία Δεληγιώργη: Σοφία πετρίδου

Αγλαία Δεληγιώργη: Αργυρώ δημάκα

Ουρανία Δεληγιώργη: Μαρία Κρεμμύδα

Σερβιτόρος: βασίλης Γκόγκλης

Ορχήστρα:

Κιθάρα: Θοδωρής Παπαϊωάννου

Μπουζούκι: Σταύρος Γκέρτσας

Ακορντεόν: Πέτρος Ζλατάνης

Μπαγλαμαδάκι: Βασίλης Μπακάλης

Ακορντεόν- Τουμπερλέκι: Σωτήρης Δραγούμης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία : Μαρία Κοντίου

 «Τιριτόμπα» (απόσπασμα) από το Μουσικό κωμικό Ρεμπετόδραμα «Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται» της Σοφίας Πετρίδου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Η «Τιριτόμπα» είναι ένα απόσπασμα από το Μουσικό κωμικό Ρεμπετόδραμα «Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται» της Σοφίας Πετρίδου που ανέβασε το «Εδεσσαϊκό Θέατρο» το Φεβρουάριο του 2015.

Ατάλαντες (τουλάχιστον στο τραγούδι) δεσποινιδούλες της εποχής πήγαν να δοκιμάσουν τη τύχη τους ως τραγουδίστριες στο ταβερνίον του κυρ Θωμά, αφού διάβασαν μια αγγελία στην εφημερίδα αλλά τελικά αυτό που δοκιμάσθηκε ήταν μάλλον η υπομονή του κυρ Θωμά.

Το 1979 στην πόλη της Έδεσσας, δημιουργήθηκε το Εδεσσαϊκό Θέατρο από μια παρέα ανθρώπων που λάτρευαν την πόλη και το Θέατρο. . Από το 1979 έως σήμερα πάνω από 40 παραστάσεις έχουν ανέβει από ερασιτέχνες ηθοποιούς – μέλη του Συλλόγου, που άλλοτε είναι ενήλικές και άλλοτε παιδιά. Το Εδεσσαϊκό Θέατρο στα 41 χρόνια ζωής του, πέρα από τις παραστάσεις που ανεβάζει δίνει έντονα το παρόν του στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού Πέλλας βοηθώντας με όποιο τρόπο μπορεί (υλικοτεχνικώς, με την εμπειρία του, την ηθική συμπαράσταση του) τους άλλους συλλόγους και φορείς και προπάντων τα σχολεία της περιφέρειας σε κάθε τους καλλιτεχνική προσπάθεια. Επίσης πρωτοστατεί και διοργανώνει εκδηλώσεις και σεμινάρια για το ίδιο το θέατρο αλλά και για κοινωνικά θέματα (ναρκωτικά, περιβάλλον). Σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού δίνει το παρών στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και συμμετέχει σε φεστιβάλ άλλων ερασιτεχνικών θιάσων συμβάλλοντας έτσι στην πολιτισμική ανάπτυξη της χώρας. Η ύπαρξη συνεχούς δράσης και παρουσίας του Εδεσσαϊκού Θεάτρου στα δρώμενα το έχει καταξιώσει στις συνειδήσεις του κόσμου του Ν. Πέλλας.

Στο Εδεσσαϊκό Θέατρο σήμερα υπάρχουν τρία τμήματα · Η παιδική Σκηνή · Το θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων · Η Κεντρική σκηνή

Και συνεχίζουμε…..

Εδεσσαϊκό Θέατρο

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Γαρτσιώνης Παναγιώτης

ΒΙΝΤΕΟ

« Όλες οι ΕκδηλώσειςΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84
Πάτρα 263 33
Τηλ.: 2610 390912 και 2610 390915
Email:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ