Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Γάμος άνευ νύφης» ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, / Atelier Théâtral Grec, Bruxelles (1984)

SHARE
ΠΟΤΕ;
28/02/2021
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ -ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ

 Υπουλίδης: Νίκος Χατζούδης

Αγροικογιάννης: Σταύρος Αβδούλος

Πηδηκτούλης: Νίκος Νυχάς

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Τάσος Νυχάς

Σκηνικά: Christian Guilmin

Μουσική: Μάνος Νυχάς

Φωτισμοί: Γιάννης Αμπαζής

Κοστούμια: οίκος COSTHEA, χορευτικό συγκρότημα KALITSA και Christian Guilmin

Μακιγιάζ: Ίρις Ιωακειμίδου-Πατακιά

Αφίσα: Μάνος Νυχάς

«Γάμος άνευ νύφης» του Αλεξάνδρου Ρίζου Ραγκαβή  (Απόσπασμα)   

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Το δρώμενο που παρουσιάζεται εδώ είναι η ‘διδασκαλία’ καλών «ευρωπαϊκών» τρόπων στον Αγροικογιάννη (Σταύρος Αβδούλος) από τον Υπουλίδη (Νίκος Χατζούδης) και η άφιξη και γνωριμία του Πηδηκτούλη (Νίκος Νυχάς) με τον «γαμπρό» λίγο πριν ο ίδιος μεταμφιεσθεί σε «νύφη».

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Atelier Théâtral Grec, Bruxelles

Το 1984, Έλληνες υπάλληλοι των κοινοτικών οργάνων ίδρυσαν μια θεατρική ομάδα όχι μόνον από αγάπη για το θέατρο αλλά και από ανάγκη για μια αμεσότερη κοινωνική σχέση απαραίτητη στις συνθήκες ζωής των Βρυξελλών τα πρώτα χρόνια μετά την ένταξη.

Αν και αποτελείται, κυρίως, από Έλληνες υπαλλήλους των κοινοτικών οργάνων, η ομάδα είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το θέατρο. Ένας πυρήνας από το 1984 χωρίς οικονομική, πολιτική ή άλλη εξάρτηση, με πολλή προσωπική δουλειά και χωρίς καμιά εξωτερική ενίσχυση οικονομικής (προσπαθούμε να ισοσκελίζουμε τα έσοδα με τα έξοδα, χωρίς πάντα να το καταφέρνουμε) ή άλλης μορφής, με τη βοήθεια μόνον όσων συμμετέχουν κάθε φορά ενεργά καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας κατ’ εξοχήν ερασιτεχνικής ομάδας που είναι αναγκασμένη να λειτουργεί με αρκετούς περιορισμούς. Μεταξύ αυτών έλλειψη χρόνου, έλλειψη μέσων, έλλειψη εγκαταστάσεων. Όμως, η ομάδα συνεχίζει γιατί το θέατρο είναι μια ιδιόμορφη καλλιτεχνική έκφραση με ξεχωριστή γοητεία που δεν διαρκεί μόνο όσο είναι ζωντανή η παράσταση, αλλά και πολύ αργότερα με τις αναμνήσεις που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, σε άλλα πρόσωπα, σε άλλες καταστάσεις -κάποτε σ’ εμάς τους ίδιους.

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα που η  Ομάδα μας παραμένει ενεργή έχουν ανεβεί συνολικά εξήντα θεατρικά έργα στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο (πενήντα οκτώ Ελλήνων και δύο ξένων συγγραφέων) που καλύπτουν όλα τα είδη του θεάτρου, όπως κωμωδία, δράμα, κωμειδύλιο, μουσική και μουσικοχορευτική κωμωδία, παραμυθόδραμα, σάτιρα, αλληγορία, θέατρο ντοκουμέντο, αστυνομικό, ρεαλιστικό και υπερ-ρεαλιστικό, μονόλογους καθώς και θέατρο για παιδιά. Η Ομάδα μας επίσης έχει λάβει μέρος σε διάφορα Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Ελλάδα (στην Ιθάκη, στην Καρδίτσα και στην Ιεράπετρα) στα οποία έχει τιμηθεί με βραβεία, διακρίσεις και επαίνους.

ΒΙΝΤΕΟ

« Όλες οι Εκδηλώσεις



ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84
Πάτρα 263 33
Τηλ.: 2610 361750 και 2610 390910
Email:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ