Φόρτωση Εκδηλώσεις

Μώμος ο Πατρεύς 2021

SHARE
ΠΟΤΕ;
Φεβρουάριος 27 - Φεβρουάριος 28

Χαιρετισμός προέδρου της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας στο 13ο Φεστιβάλ

«Μώμος ο Πατρεύς»

Πέρυσι φτάσαμε στην τελική ευθεία και λίγο πριν ξεδιψάσουμε με τη μέθη  της χαράς που μας χαρίζει η  απογείωση του  Καρναβαλιού μας, ήρθαν τα πρώτα σημάδια της πανδημίας και μας άλλαξαν τα σχέδια. Ωστόσο προλάβαμε τον Μώμο του 2020 και έτσι φέτος έχουμε να θυμόμαστε την πηγαία δημιουργικότητα που απολαύσαμε με την καρδιά μας από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς στο θεατρικό σανίδι . Ωστόσο, το φετινό  φεστιβάλ βρίσκει τον δικό του χώρο στο διαφορετικό Πατρινό  Καρναβάλι του 2021, αυτό το Καρναβάλι που κρατά τη γιορτή, τη φαντασία, τη δημιουργία και την τέχνη σε εγρήγορση και το όνειρο ολοζώντανο, έστω και μέσα από τους τηλεοπτικούς  δέκτες και τις οθόνες των υπολογιστών.

Ο ερασιτεχνισμός που αποτελεί την πιο υγιή και ανόθευτη αφετηρία για να φουντώσει το καλλιτεχνικό πάθος και το μεράκι των αγνών ανθρώπων του θεάτρου από όλη την Ελλάδα, και φέτος θα λάμψει με το άγρυπνο βλέμμα του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ». Μάλιστα, η σατιρική διάθεση των συμμετεχόντων θα φτάσει σε όλη τη γη.

 Η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας , θερμός υποστηρικτής του εγχειρήματος, προσαρμόζεται με απόλυτο σεβασμό στις συνθήκες των ημερών και ελπίζει ότι από την επόμενη χρονιά όλα θα είναι διαφορετικά και θα γιορτάσουμε δια ζώσης με τον καλύτερο τρόπο το Καρναβάλι μας και τον «Μώμο» μας, όπως πραγματικά τους αξίζει.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας

Ήρα Κουρή

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στο 13ο Φεστιβάλ

«Μώμος ο Πατρεύς»

Αγαπητοί φίλοι,

Η πανδημία μας στέρησε ήδη πολλά.

Μεταξύ άλλων, την χαρά της συνύπαρξης και της δημιουργικής έκφρασης σε απευθείας επαφή με το κοινό για όλους εκείνους τους που παράγουν και εκφράζονται μέσω της τέχνης, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες.

Ωστόσο, καθώς η ερασιτεχνική δημιουργία είναι… δημιουργία καρδιάς, δεν γίνεται να σταματήσει. Η «καρδιά» πρέπει να χτυπάει παντού και πάντοτε δυνατά!

Για τον λόγο αυτό, χαιρετίζω και καλωσορίζω το 13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», που ακόμα και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, βρίσκει τρόπο να συνεχίσει να υπάρχει και να αποδεικνύει ότι η πανδημία δεν μπορεί ποτέ να μας στερήσει τα πιο όμορφα και σημαντικά συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης και δημιουργίας.

Ο «Μώμος ο Πατρεύς», στα ευρύτερα πλαίσια του καρναβαλιού της Πάτρας έχει αναδειχθεί σε έναν πρωτοποριακό και μοναδικό θεσμό ερασιτεχνικής θεατρικής έκφρασης σε όλη την Ελλάδα, που μας έχει χαρίσει άπειρες στιγμές γέλιου, αλλά και σκέψης και προβληματισμού.

Είμαστε περήφανοι λοιπόν που ο «Μώμος» είναι και φέτος κοντά μας, φορώντας διαδικτυακό «κοστούμι». Και με μεγάλη χαρά στηρίζουμε τον θεσμό, δίνοντας από τώρα ραντεβού για την επόμενη χρονιά, που πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να ξαναβρεθούμε όλοι κοντά, για το καλύτερο και ομορφότερο φεστιβάλ της ζωής μας.

Μιας ζωής που πρέπει να ξέρουμε να προσέχουμε, αλλά και να χαιρόμαστε…

Καλή θέαση!

Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

 

Φέτος, λόγω πανδημίας, το Φεστιβάλ γίνεται στο διαδίκτυο. Ακόμη τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί φιλοξένησαν και φιλοξενούν κάποια θεατρικά δρώμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του Καρναβαλιού (μέχρι δηλαδή τις 14/3/2021).

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού έχουμε 31 θεατρικά δρώμενα στο διαγωνισμό και άλλα τέσσερα, εκτός συναγωνισμού. Ομάδες από το Κιλκίς  μέχρι τα Χανιά κι από τις Βρυξέλλες μέχρι τη Ρόδο συμμετέχουν στον 13ο Μώμο.

Αποφασίσαμε λοιπόν –παμψηφεί- να ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα της φετινής εκδήλωσης και τις 35 συμμετοχές, βάζοντας υπότιτλους στα δρώμενα για καλύτερη θέαση και κατανόηση από τη πλευρά του κοινού.

Δεν εξαντλήσαμε την αυστηρότητα μας, όσον αφορά τη διάρκεια κάθε δρώμενου, από την ώρα που είναι στην διακριτική ευχέρεια κάθε θεατή να το δει ή όχι. Δεν θέλαμε –ειδικά φέτος- καμία συμμετοχή να αποκλείσουμε.

Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες για την συμμετοχή τους παρά κι ενάντια στη ζοφερή συγκυρία που διάγουμε. Το θέατρο δεν είναι αυτό που διασύρεται εσχάτως στα δελτία ειδήσεων. Είναι έρωτας αληθινός, ανθρώπων που μαθαίνουν να συνεργάζονται, μαθαίνουν να προσπαθούν, μαθαίνουν να εκφράζονται. Κι εμείς οι ερασιτέχνες θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε.

Οργανωτική ομάδα

Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ»

 

       

     

 

 

« Όλες οι ΕκδηλώσειςΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84
Πάτρα 263 33
Τηλ.: 2610 390912 και 2610 390915
Email:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ