Δηλώστε τη συμμετοχή σας για τις “Αρμάδες Εφήβων” του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 έως την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Κόντρα στις φουρτούνες, θα σχεδιάσουμε μαζί, το δικό μας Καρναβάλι.

Ετοιμάσου!

Οργάνωσε την παρέα σου και έλα να σαλπάρεις μαζί μας!

Πυρήνες ενεργοποίησης της συμμετοχής, της καρναβαλικής δημιουργίας και της διεξόδου των εφήβων από την πραγματικότητα των ημερών αποτελεί ο νέος θεσμός της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας «Αρμάδες» που ξεκίνησε με επιτυχία πέρυσι και συνεχίζεται φέτος δημιουργώντας καρναβαλικές παρέες που συντονίζονται στη συχνότητα της μεγάλης γιορτής της Πάτρας. Πρόκειται για αυτοδιοικούμενες ομάδες/παρέες εφήβων (13-17 ετών) που έχουν την ευκαιρία να μάθουν όλα τα μυστικά του Πατρινού Καρναβαλιού συμμετέχοντας δωρεάν.

Μέχρι την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στις Αρμάδες μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr και στο ειδικό πλαίσιο των αιτήσεων, ενώ την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 από τις 11.00 έως τις 14.00 θα πραγματοποιηθεί στα Παλαιά Σφαγεία η πρώτη συνάντηση.

Δείτε το short animation

Οι Αρμάδες σχεδιάστηκαν ύστερα από την ανάγκη των εφήβων να βρουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης και προβολής του κατά τη διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού. Μέσα από τις Αρμάδες οι έφηβοι καλλιεργούν τη φαντασία τους και δίνουν μια καρναβαλική διέξοδο στις δικές τους ανησυχίες και προβληματισμούς. Μαθαίνουν να λαμβάνουν πρωτοβουλίες, να οργανώνουν τις δικές τους καρναβαλικές παρέες και να αντιδρούν στη μαζοποίηση που επιφέρει μια στείρα αντιμετώπιση του καρναβαλιού.

Αναλυτικότερα, οι Αρμάδες είναι αυτοδιοικούμενες ομάδες/παρέες εφήβων (13-17 ετών) που έχουν την ευκαιρία μέσα από εργαστήρια και συναντήσεις με έμπειρους καρναβαλιστές, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να παίξουν, να τραγουδήσουν, να σατιρίσουν, να διακωμωδήσουν και να σχεδιάσουν τη δική τους στολή για να την παρουσιάσουν την περίοδο του Πατρινού Καρναβαλιού (πχ Νυχτερινή Ποδαράτη, Μεγάλη Παρέλαση ή άλλες δράσεις που θα σχεδιαστούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα).

Οι Αρμάδες σε πρώτη φάση απαρτίζονται από ένα πυρήνα πέντε (5) έως δέκα (10) ατόμων που αποτελείται από τον πλοηγό, τον συντονιστή της παρέας, και τα μέλη. Ο βασικός πυρήνας μέσα από μια σειρά συναντήσεων θα επιχειρήσει να εμπνευστεί, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια πρωτότυπη στολή για το Πατρινό Καρναβάλι, χρησιμοποιώντας 5-6 βασικά υλικά που θα τους δώσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Στη δεύτερη φάση, ο βασικός πυρήνας θα συγκεντρώσει την υπόλοιπη Αρμάδα και όλοι μαζί θα κατασκευάσουν τις στολές τους με τη βοήθεια κατασκευαστών του καρναβαλιού. Για το φετινό Καρναβάλι, οι στολές των Αρμάδων θα παρουσιασθούν σε ειδικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το τελευταίο τριήμερο. Οι Αρμάδες θα αποτελούνται συνολικά από 50 άτομα. Οι συναντήσεις και τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στους χώρους της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας στα Παλαιά Σφαγεία ή σε άλλα δημοτικά καταστήματα ανάλογα με το πρόγραμμα.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Συγκεκριμένα οι έφηβοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις «Αρμάδες Εφήβων» επισκέπτονται τη σελίδα της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας (carnivalpatras.gr) και συνεχίζουν πατώντας στο πεδίο ONLINE ΑΙΤΗΣΕΙΣ. Προχωρούν στην ΕΓΓΡΑΦΗ ΧΡΗΣΤΗ και έπειτα επιλέγουν το πεδίο ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΑΡΜΑΔΑ. Ο πλοηγός της αρμάδας υποβάλλει πρώτος “Δήλωση συμμετοχής Πλοηγού Αρμάδας”. Μετά την επιτυχή υποβολή της αίτησης, θα λάβει αυτόματα τον αριθμό της αρμάδας. Ο αριθμός αυτός θα χρησιμοποιηθεί από τα υπόλοιπα μέλη της αρμάδας στη “Δήλωση συμμετοχής Μέλους Αρμάδας”.