Loading Events

(Ελληνικά) Από το έργο «PRANA, μια ενεργειακή κωμωδία» του Γιάννη Γαλανόπουλου ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ/ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ Θεατρική Ομάδα «Υπερφωτισμένοι» (2018)

SHARE
WHEN?
17/02/2024 - 01/02/2025
PARTICIPANTS

 

(Ελληνικά)

Δημιουργήθηκαν το 2018 από τον βραβευμένο θεατρικό συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Γαλανόπουλο. Έχουν παρουσιάσει 6 ολοκληρωμένες παραστάσεις, οι οποίες έχουν κατακτήσει Βραβεία & Επαίνους σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Θεάτρου όπως Σκηνοθεσίας & Καλύτερης Παράστασης. Έχουν συνεργασθεί με καταξιωμένους ηθοποιούς όπως ο Γιώργος Πάντζας, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Δημήτρης Πιατάς και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Διαθέτουν Θεατρικό Εργαστήριο στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων (Πίνδου 71).

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το πρώτο του θεατρικό έργο «Καραμέλες Ούζου» παρουσιάστηκε σε δυο καλοκαιρινές περιοδείες με πρωταγωνιστή τον Σταύρο Νικολαΐδη. Τα έργα «Φίδι στον κόρφο μου» και «Μετασεισμική ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι κινέζοι» κατέκτησαν Έπαινο Συγγραφής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ε.Σ.Ε και του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης. Το εν λόγω έργο κατέκτησε Έπαινο Συγγραφής και στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Μονεμβασίας και φέτος θα ανέβει από τη Θεατρική Ομάδα Ψυχικού. Εκτός από τα παραπάνω, έχει γράψει τα έργα: «Prana, μια ενεργειακή κωμωδία» και «Αλυσίδα» που θα ανέβει το 2024 από τους «Υπερφωτισμένους». Το τελευταίο του έργο «Άνοιξε την πόρτα» διακρίθηκε πρόσφατα στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικού Έργου 2023, της Ε.Σ.Ε. και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις, ταινίες, σειρές αλλά και διαφημίσεις. 

(Ελληνικά)

« All Events



MUNICIPAL PUBLIC BENEFIT
COMPANY - PATRAS CARNIVAL

84 Akti Dymeon Str.
Patras 263 33
Phone: +30 2610 361750 & +30 2610 390910
Email:

FIND US

SPONSORS