Loading Events

(Ελληνικά) «Το παράπονο μιας γυναίκας του λαού ή Γιατί ψηφίζω δεξιά» Σατιρικό μονόπρακτο του Γιώργου Σκούρτη, σε διασκευή Τάσου Νυχά THEATRAL GREC, BRUXELLES (1984)

SHARE
WHEN?
17/02/2024 - 01/02/2025
PARTICIPANTS

 

(Ελληνικά)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Atelier Théâtral Grec, Bruxelles

 

Το 1984, Έλληνες υπάλληλοι των κοινοτικών οργάνων ίδρυσαν μια θεατρική ομάδα όχι μόνον από αγάπη για το θέατρο αλλά και από ανάγκη για μια αμεσότερη κοινωνική σχέση απαραίτητη στις συνθήκες ζωής των Βρυξελλών τα πρώτα χρόνια μετά την ένταξη.

Αν και αποτελείται, κυρίως, από Έλληνες υπαλλήλους των κοινοτικών οργάνων, η ομάδα είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το θέατρο. Ένας πυρήνας από το 1984 χωρίς οικονομική, πολιτική ή άλλη εξάρτηση, με πολλή προσωπική δουλειά και χωρίς καμιά εξωτερική ενίσχυση οικονομικής (προσπαθούμε να ισοσκελίζουμε τα έσοδα με τα έξοδα, χωρίς πάντα να το καταφέρνουμε) ή άλλης μορφής, με τη βοήθεια μόνον όσων συμμετέχουν κάθε φορά ενεργά καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας κατ’ εξοχήν ερασιτεχνικής ομάδας που είναι αναγκασμένη να λειτουργεί με αρκετούς περιορισμούς. Μεταξύ αυτών έλλειψη χρόνου, έλλειψη μέσων, έλλειψη εγκαταστάσεων. Όμως, η ομάδα συνεχίζει γιατί το θέατρο είναι μια ιδιόμορφη καλλιτεχνική έκφραση με ξεχωριστή γοητεία που δεν διαρκεί μόνο όσο είναι ζωντανή η παράσταση, αλλά και πολύ αργότερα με τις αναμνήσεις που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, σε άλλα πρόσωπα, σε άλλες καταστάσεις -κάποτε σ’ εμάς τους ίδιους.

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα (2023) που η Ομάδα μας παραμένει ενεργή έχουν ανεβεί συνολικά εξήντα πέντε θεατρικά έργα στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο (εξήντα τρία  Ελλήνων και δύο ξένων συγγραφέων) που καλύπτουν όλα τα είδη του θεάτρου, όπως κωμωδία, δράμα, κωμειδύλλιο, μουσική και μουσικοχορευτική κωμωδία, παραμυθόδραμα, σάτιρα, αλληγορία, θέατρο ντοκουμέντο, αστυνομικό, ρεαλιστικό και υπερ-ρεαλιστικό, μονόλογους καθώς και θέατρο για παιδιά. Η Ομάδα μας επίσης έχει λάβει μέρος σε διάφορα Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ή σχετικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα (στην Ιθάκη, στην Καρδίτσα, στην Ιεράπετρα και στην Πάτρα) στα οποία έχει τιμηθεί με διακρίσεις, βραβεία, και επαίνους.

.

(Ελληνικά)

« All Events



MUNICIPAL PUBLIC BENEFIT
COMPANY - PATRAS CARNIVAL

84 Akti Dymeon Str.
Patras 263 33
Phone: +30 2610 361750 & +30 2610 390910
Email:

FIND US

SPONSORS