Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Όπου η ταβέρνα δίνει λύση στο αδιέξοδο της παρέας» ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν) (2008)

SHARE
ΠΟΤΕ;
28/02/2021
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ -ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ

Αυτός: Αντώνης Παντινάκης,

Αυτή: Ειρήνη Τσάκα

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης

Φωτογραφίες: Εύα Φραγκιάδη

«Όπου η ταβέρνα δίνει λύση στο αδιέξοδο της παρέας» (απόσπασμα) από το έργο «Εσωτερικές Ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Περί βουλιμίας και γαστριμαργικών παθών

Σύντομο ιστορικό ομάδας:

Η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων του Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2008, υπό την αιγίδα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Αντωνάκη.

Η πρώτη δουλειά της Ομάδας με τίτλο «Θεατρικές Διαδρομές» περιελάμβανε πέντε μονόπρακτα των Ντάριο Φο-Φράνκα Ράμε, Ζαν Κοκτώ, Μπέρτολτ Μπρεχτ και Άντον Τσέχωφ και παρουσιάστηκε τον ίδιο χρόνο (Δεκέμβριος) στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Η ίδια παράσταση παρουσιάστηκε και στην Πάτρα (έδρα της ΕΣΗΕΠΗΝ) τον Μάρτιο του 2009, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Το 2010 ακολούθησε το έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά, που παίχτηκε τον Μάιο στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και τον Σεπτέμβριο στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις», στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου.

Το 2012 η Θεατρική μας Ομάδα έβαλε ένα δύσκολο στοίχημα, πρώτα απ΄ όλα με τον ίδιο της τον εαυτό. Αποφάσισε να ανεβάσει τον απαιτητικό «Κοινό Λόγο» της Έλλης Παπαδημητρίου με αφορμή τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με πέντε παραστάσεις τον Ιούνιο στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

To 2014 η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου επέλεξε να ανεβάσει το σατυρικό και πάντα επίκαιρο έργο «Το Θεριό του Ταύρου» του Τούρκου συγγραφέα και πολιτικού ακτιβιστή Αζίζ Νεσίν (29 Ιανουαρίου-4 Φεβρουαρίου) στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, τον Φεβρουάριο στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, τον Μάρτιο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Ιεράπετρα, τον Ιούνιο στον Χώρο Πολιτισμού “Επίκεντρο” στην Πάτρα και τον Ιούλιο στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Το 2016 η Θεατρική Ομάδα παρουσίασε το έργο του Ρουμάνου θεατρικού συγγραφέα Ματέι Βισνιέκ «Εθνικότητά μου: Το χρώμα του ανέμου», μια ιλαροτραγική και συνάμα λυρική απεικόνιση της διαχρονικής ανθρώπινης πραγματικότητας, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, τον Απρίλιο στο Φεστιβάλ Θεάτρου «Πολιτιστικοί Αγώνες 2016» και τον Σεπτέμβριο στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

Το 2018, δέκα χρόνια από την ίδρυσή της, η Θεατρική Ομάδα παρουσίασε μια επετειακή παράσταση με τίτλο «10 στα 10», με επιλεγμένα μονόπρακτα κορυφαίων θεατρικών συγγραφέων.

ΒΙΝΤΕΟ

« Όλες οι Εκδηλώσεις



ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84
Πάτρα 263 33
Τηλ.: 2610 361750 και 2610 390910
Email:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ