ΜΩΜΟΣ Ο ΠΑΤΡΕΥΣ

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» είναι μια από τις σημαντικές εκδηλώσεις που έχουν ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού και είναι ιδέα του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ». Το 2022 έχει πλέον μετεξελιχθεί σε σημαντικό θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού φτάνοντας αισίως στην 14η χρονιά του και έχοντας κερδίσει τη θερμή ανταπόκριση του κοινού και βέβαια την καίρια συμμετοχή των ερασιτεχνικών θιάσων από όλη την Ελλάδα.

Είναι ένα αφιέρωμα στη σάτιρα με παραστάσεις μικρής διάρκειας από ερασιτεχνικά σχήματα απ΄ όλη την Ελλάδα και έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Έτσι κάθε χρόνο μέσα στην καρδιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων η αχαϊκή πρωτεύουσα μετατρέπεται σε κόμβο πολιτιστικών συναντήσεων, συνδέοντας την σάτιρα με το καρναβάλι και το θέατρο.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πατρέων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» και τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μουσικοσυνθετών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ).

Το 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων “Μώμος ο Πατρεύς” λόγω της πανδημίας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. 

ΕΙΣΟΔΟΣ