Τόπος θαυμάτων

Η ιδέα μπορεί να κυοφορείται για μέρες, πιθανότατα και δευτερόλεπτα έως ότου το χέρι του γλύπτη πιάσει το κάρβουνο ή το μολύβι και χαράξει τις πρώτες γραμμές πάνω σε ένα λευκό χαρτί. Από κείνη τη μοναδική στιγμή δημιουργίας, όπου η έμπνευση έρχεται να συναντηθεί με την υλική υπόσταση της τέχνης, αρχίζει μία διαδρομή εξαιρετικής δεξιοτεχνίας, εμπειρίας και τεχνικής.

Η ιδέα σαρκώνεται αργά, βασανιστικά, επίμονα. Ένα τεράστιο κομμάτι φελιζόλ από μια αδιαμόρφωτη μάζα αρχίζει και αποκτά οστά, νεύρα… Μέρα με τη μέρα κι όσο το σκάλισμα του δίνει μορφή και φόρμα, αποκτά τη δική του αυθύπαρκτη ζωή. Μετουσιώνεται σε κάτι άλλο με ψυχή, αποκτά χαρακτήρα και κάποια στιγμή μας χαμογελά με τα χρώματά του, τη γκριμάτσα του, τη σατιρική του διάθεση, τη καρναβαλική σκανταλιά του…

Ένα από τα πολλά άρματα του καρναβαλιού είναι έτοιμο. Περιμένει να εμφανιστεί στις καρναβαλικές παρελάσεις, για να επιστρέψει με μια ελαφρά θλίψη στο τέλος της μεγάλης γιορτής και πάλι στο Καρναβαλικό Εργαστήρι.

Το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων άρχισε να λειτουργεί σε μόνιμη βάση το 1988 στο χώρο του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου,
ενώ από το 1995 έχει μεταφερθεί στο Πετρωτό.

Στάδια Κατασκευής

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως φτιάχνεται ένα καρναβαλικό άρμα; Το καρναβαλικό συνεργείο σας ανοίγει τις πόρτες του και σας παρουσιάζει την κατασκευή ενός βασιλιά καρνάβαλου δια χειρός Πέτρου Βρυώνη και της ομάδας του.

Δείτε καρέ καρέ την Κατασκευή του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου του 2008.