Φόρτωση Εκδηλώσεις

Από το έργο «Μικροί Φαρισαίοι» του Δημήτρη Ψαθά /ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Θεατρική Ομάδα Καλύμνου (1980)

SHARE
ΠΟΤΕ;
17/02/2024 - 01/02/2025
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)

ΜΙΧΑΛΗΣ: Μανώλης Ψαρομπάς

ΜΙΝΑ: Μαρία Τυρίκου Εργά

ΘΑΝΑΣΗΣ: Μιχάλης Μακρυλλός

ΑΝΤΡΕΑΣ ΝΤΕΛΗΣ: Βασίλης Σκυλλάς

ΜΠΕΤΥ: Στέλλα Χαραμαντά

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΤΥΧΗΣ: Σκεύος Καμπούρης

ΜΑΙΡΗ ΝΤΕΛΗ: Κατερίνα Τακτικού

ΛΟΥΚΙΑ ΝΤΕΛΗ: Σεβαστή Καμπουράκη

ΜΕΝΕΛΑΟΣ:Άρης Γιαννακόπουλος

ΆΝΝΑ:Νομική Μεϊμάρη

ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ:Μιχάλης Αλαχούζος

ΓΥΝΑΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥ:Καλοτίνα Κορφιά

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κατερίνα Ιερομονάχου-Θανάσης Παστρικός

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ-ΑΦΙΣΑ: Ειρήνη Παστρικού

ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Θανάσης Παστρικός

ΚΟΝΣΟΛΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Δημήτρης Ζαΐρης

ΚΟΝΣΟΛΑ  ΗΧΟΥ: Λευτέρης Σαρούκος

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Χρήστος Μανιάς-Γρηγόρης Νίκου-Γιάννης Τσάτσιος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Γιάννης Τσάτσιος

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Κατερίνα Ιερομονάχου

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Γιώργος Μπουφίδης

ΜΑΚΙΓΙΑΖ-ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Γρηγορούλα Κακιά

ΥΠΟΒΟΛΕΑΣ ΠΡΟΒΩΝ-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: Καλλιόπη Σκυλλά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΙΛΕΡ: Γιάννης Γλυνάτσης-Ρεΐσης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Γιάννης Μπέλεσης

ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ: Γιάννης Μπέλεσης

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Email: [email protected], [email protected], [email protected]

Τηλ: 6944723663, 6970963390

Διευθ: Θέατρο Χώρας 85 200, Κάλυμνος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Ένας δικηγόρος, ο Αριστείδης, ερωτεύεται μια κοπέλα και αποφασίζει να τη ζητήσει σε γάμο από τον πατέρα της. Ακολουθεί ένας καβγάς σε μια γκαρσονιέρα όπου ο πεθερός συναντά την ερωμένη του και σύζυγο ενός φίλου του. Στο σπίτι της κοπέλας, ο Αριστείδης –που δεν γνωρίζει εξ όψεως τον πεθερό του – αφηγείται τα γεγονότα της γκαρσονιέρας και η πεθερά του καταλαβαίνει ότι πρόκειται για τον άντρα της. Ο τελευταίος θα προσπαθήσει να βγάλει τρελό τον Αριστείδη και να τον διώξει, τελικά όμως –για λόγους προσωπικού συμφέροντος– θα δεχτεί να του δώσει την κόρη του.

 

 

 

 

Η Θεατρική Ομάδα Καλύμνου (ΘΟΚ) λειτουργεί από το 1980 μέχρι σήμερα ως ερασιτεχνική ομάδα θεάτρου (1996 ως Εταιρία Μη Κερδοσκοπική, 2006 ως  Σύλλογος, με επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο)  και είναι ένα από τα  αρχικά Μέλη της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου (ΟΕΘΑ).

Αποτελείται από ερασιτέχνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς κ.α. μη αμειβόμενους,  εθελοντές, κυρίως νεαρής ηλικίας και προερχόμενους από πολλά και διάφορα επαγγέλματα.

Το 2015 ιδρύθηκε το νεανικό τμήμα  «Δίνη», αποτελούμενο από άτομα ετών 16-28, οι οποίοι ανεβάζουν, με δική τους πρωτοβουλία και προετοιμασία, εκμεταλλευόμενοι τις διακοπές  από τις σπουδές τους, μια παράσταση κάθε χρόνο. Ασκούνται  στο Θεατράκι του Δήμου, τον μοναδικό θεατρικό  χώρο στο νησί, που δημιούργησε η ΘΟΚ με τη στήριξη του Δήμου Καλυμνίων για να στεγάζονται οι καλλιτεχνικές προσπάθειες όλων των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού.

Η Ομάδα έχει ταξιδέψει, διαγωνιστεί και βραβευτεί (π.χ. Νέα Ορεστιάδα, Ζωγράφου, Σπερχειάδα, Πάτρα, Κύπρο) και  έχει οργανώσει  θεατρικά σεμινάρια με επιφανείς ανθρώπους του χώρου.  Ανάμεσα στις παραστάσεις γίνονται τακτικές αναγνώσεις έργων από το Ελληνικό και παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο.

Η ΘΟΚ έχει συνεργαστεί με διάφορους δημιουργούς για τη στελέχωση ταινιών τους. Από τις πιο σημαντικές συνεργασίες ήταν η συμμετοχή μελών της Κεντρικής Σκηνής στην ταινία «Οι Λεβέντες της Θάλασσας» της Βίκυ Πεζίρη, με τον Γιώργο Φούντα κα τον Πασχάλη  Τσαρούχα (1998) καθώς και αυτή μελών της Παιδικής Σκηνής – μετά από εργαστήρι δημιουργικής γραφής για τη συγγραφή του σεναρίου – στην ταινία μικρού μήκους «Είναι Άθλος να Είσαι ο Εαυτός σου» με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό, που ήταν παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού ‘Me We’ – σκηνοθεσία κ. Μπερδέκα Αθηνά.

Το 2001 συμμετείχε ως Συνεργαζόμενος Φορέας στο Πρόγραμμα «Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος» – Νέα Ορεστιάδα και Μόρφου – στη διάρκεια του οποίου προγράμματος ανταλλάξαμε επισκέψεις, δώσαμε και παρακολουθήσαμε παραστάσεις, γνωρίσαμε καινούργιους συνεργάτες, επιχειρήσαμε ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις στον πολιτισμό και ήρθαμε σε επαφή με μια ‘άλλη Ελλάδα’.

Το 2016 φιλοξενήσαμε στη Κάλυμνο τη 28η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, κατά την οποία, με τη βοήθεια του Δήμου μας, φτιάξαμε εγκαταστάσεις για να δοθούν οι παραστάσεις των 28 ομάδων – 650 ατόμων – από Κυκλάδες, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και από τα Δωδεκάνησα.

Για τα παιδιά του νησιού, εκτός των παραστάσεων περίφημων παραμυθιών και τις αναγνώσεις κατά παραγγελία σε εκδηλώσεις Συλλόγων Γονέων, η ΘΟΚ έχει διοργανώσει  Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους για θεατρικό παιχνίδι με ντόπιους και μετακλητούς εμψυχωτές – πχ. Φθινόπωρο 2022 – Χειμώνας & Άνοιξη 2023 με την κ. Μπερδέκα Αθηνά.

Εξίσου σημαντική με την καθαυτού θεατρική δραστηριότητα της Ομάδας, που αποτελείται από παραστάσεις με στόχο να ψυχαγωγήσουν αλλά και να δώσουν τροφή για σκέψη,  είναι και η ανεξάντλητη  προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας. Με δημιουργική απλοχεριά συμμετέχει, συμπληρώνει, εμπλουτίζει τις δράσεις διάφορων Συλλόγων π.χ. Εξωραϊστικών, Πνευματικών Σωματείων, Σχολείων,  Ωδείων, ΚΕΘΕΑ. Για παράδειγμα , στο 2023 ανέβηκαν οι Μονόλογοι «Το Μπουφάν της Χάρλεϋ» και «Ο Μάκης», ταυτόχρονα  ετοιμάστηκε η κωμωδία «Οι Μικροί Φαρισαίοι» ενώ συμμετείχαμε με δραματοποίηση και θεατρικό παιχνίδι με θέμα την Ελληνική, Ισπανική και Πολωνική μυθολογία σε πρόγραμμα Erasmus του 1ου Νικηφορείου Λυκείου Καλύμνου. Το καλοκαίρι, με έναν από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των Καλυμνίων Αττικής  οργανώσαμε , στο κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας ποιητική βραδιά με κείμενα μεγάλων Ελλήνων ποιητών. Τέλος, το 2023 έκλεισε με δραματοποίηση 2 Δημοτικών τραγουδιών για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Εσπερινών Λυκείων, στο πλαίσιο ενός διημέρου οργανωμένο από φιλολόγους της 2οβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα το Θέατρο στη Τάξη.

Κάποτε, Η Κάλυμνος φημιζόταν ως το νησί των γραμμάτων και των τεχνών. Η Θεατρική Ομάδα Καλύμνου ονειρεύεται  και αγωνίζεται να βάλει ένα λιθαράκι στην επαναφορά αυτής της τιμής.

ΒΙΝΤΕΟ

« Όλες οι Εκδηλώσεις



ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84
Πάτρα 263 33
Τηλ.: 2610 361750 και 2610 390910
Email:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ