Φόρτωση Εκδηλώσεις

Από το έργο «TOC x 2» βασισμένο στο θεατρικό έργο του Laurent Baffie «TOC TOC»/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Κερκυραϊκή Θεατρική Σκηνή (1970)

SHARE
ΠΟΤΕ;
17/02/2024 - 01/02/2025
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)

Βασίλης Καββαδίας

Κώστας Κούρκουλος

Αναστασία Νικολαΐδου

Χάρις Αλατζά

Δέσποινα Γαγλία

Εύη Γιαννακοπούλου

Νότα Δαρμανή

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΑΠΟΔΟΣΗ: Ευαγγελία Γατσωτή

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νότα Δαρμανή

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαρί Ροδίτη

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Ανδρέας Τρύφωνας

ΚΙΝΗΣΗ: Μαρία Τράκα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Τερζής

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Νάσος Γραμμένος – Αγγελική Αρμένη

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Α΄: Ιωάννα Τεφτίκη-Cooper

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Β΄: Ελένη Ρίκου

ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Χριστίνα Κουλούρη

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Αριστοτέλης Χονδρογιάννης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Γιώργος Τερζής

ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ : Ιωάννα Τεφτίκη-Cooper                        

ΣΥΛΛΗΨΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΡΕΪΛΕΡ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Ιωάννα Τεφτίκη-Cooper   

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Ελένη Ρίκου

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Email: [email protected]

Πρόεδρος Κερκυραϊκής Θεατρικής Σκηνής: Σπύρος Δαρμανής

Τηλ. επικοινωνίας: 6946102926        

Διευθ: Κέρκυρα 49100 Ελλάς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Η κωμωδία «TOC x  2» είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Laurent Baffie «TOC TOC». Στον προθάλαμο του ιατρείου ενός παγκοσμίου φήμης ψυχιάτρου η πόρτα χτυπά έξι φορές…Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι συναντιούνται εκεί την ίδια ώρα. Ο καθένας τους έχει και μια ιδιαίτερα καταπιεστική ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, η οποία ελέγχει πλέον την καθημερινότητά του. Η ώρα περνά και ο γιατρός καθυστερεί να έρθει με αποτέλεσμα να φτιάξουν το δικό τους, ιδιαίτερο…. group therapy! Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, αγωνία και αποφασιστικότητα, ψυχολογικές ανατροπές, οι οποίες εκτυλίσσονται ραγδαία και αποφασιστικά, έρχονται στην επιφάνεια οι τρωτές πλευρές του χαρακτήρα τους, η ταραγμένη τους ψυχική υγεία αλλά και η θέληση για βελτίωση της ζωής τους. Τελικά, η τυχαία αυτή συνάντηση θα γίνει η αναγκαία πρόκληση για να προσφέρει διεξόδους, εκεί που το αδύνατο ορθώνεται επιβλητικό.

 

 

 

Το 1869 ιδρύεται η Φιλοδραματική εταιρεία «Φοίνιξ». Πρώτες παραστάσεις ήταν οι «Αθανάσιος Διάκος» και «Η Τίγρη της Βεγγάλης». Το 1872 ο σύλλογος διασπάται και δημιουργείται η Φιλοδραματική εταιρεία «Καποδίστριας». Το 1875 οι δύο σύλλογοι «Φοίνιξ» και «Καποδίστριας» ενώνονται και δημιουργούν τον «Δραματικό Σύλλογο». Το 1881 ο «Δραματικός Σύλλογος» ιδρύει Δραματική Σχολή που στεγάστηκε στον παλιό Φοίνικα που βρισκόταν κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου των γερόντων στην οδό Θεμιστοκλέους (κτίριο το οποίο καταστράφηκε κατά τους βομβαρδισμούς το 1940). Μέχρι το 1895 οι επιτυχίες του «Δραματικού Συλλόγου» διαδέχονταν η μία την άλλη, οπότε ήταν επιτακτική ανάγκη πλέον η εύρεση κατάλληλης και μόνιμης στέγης. Ύστερα από έντονες προσπάθειες αποπερατώνεται το νέο θέατρο «Φοίνιξ», ένα από τα καλύτερα της εποχής. Ύστερα από μια λαμπρή περίοδο, ο Φοίνικας εισήλθε το 1914 σε φάση παρακμής. Τα χρέη ήταν τεράστια και το 1919 το θέατρο «Φοίνιξ» περνάει στην κυριότητα του Δήμου. Από το 1927 ο «Δραματικός Σύλλογος» ξεκίνησε μια νέο περίοδο ακμής μέχρι την έκρηξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου και σταματάει να λειτουργεί. Το 1970 κάποια από τα στελέχη του «Δραματικού Συλλόγου» ιδρύουν την Κερκυραϊκή Καλλιτεχνική Σκηνή με τους ίδιους σκοπούς που είχε και ο «Δραματικός Σύλλογος». Αυτό προκύπτει, εκτός των άλλων και από μελέτη που εκπόνησε κατά τα έτη 2021-2022 το Τμήμα Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Κερκυραϊκή Σκηνή, στην οποία κατέγραψε την ιστορία της Φιλοδραματικής Εταιρείας «Φοίνιξ» και της Κερκυραϊκής Σκηνής από τη δημιουργία της μέχρι και το 2022 (1869-2022). Η εργασία αυτή σε μορφή βιβλίου, θα παρουσιαστεί σύντομα στην κερκυραϊκή κοινωνία.

Κατά τα τελευταία 52 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας της ,η Κερκυραϊκή Σκηνή έχει ανεβάσει περισσότερες από 100 παραστάσεις, που αφορούν σε όλα τα είδη θεάτρου  του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου καθώς  και αρχαίο δράμα, ενώ από τα σπλάχνα της έχουν βγει σπουδαίοι καλλιτέχνες του Ελληνικού και του διεθνούς θεάτρου.

Στη  σύνοδο κορυφής το 1994,  η Κερκυραϊκή Σκηνή συμμετείχε με το έργο του Ευριπίδη “Τρωάδες”.  Έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και έχει συνεργαστεί με πολιτιστικά σωματεία του νησιού μας, καθώς και με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας. Επίσης, έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους σκηνοθέτες Έλληνες και ξένους   όπως ο Γιάννης Ιορδανίδης, ο  Πάνος Παπαιωάννου, ο Ραλφ Μίλντε, ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Λεοντής και πολλούς άλλους. Έχει διοργανώσει θεατρικά σεμινάρια σε συνεργασία με το κρατικό θέατρο Κύπρου, στα οποία δίδαξαν  αναγνωρισμένοι άνθρωποι του θεάτρου όπως ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι . Έχει συμμετάσχει δε σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα ( Ιθάκη, Πάτρα, Κόρινθο)  αποσπώντας πολλά βραβεία.

Το 1990 καταφέρνει να αποκτήσει θεατρική στέγη στο θέατρο Πολύτεχνο. Δυστυχώς, άντεξε μόνο 15 χρόνια. Τα έξοδα ήταν τεράστια και η οικονομική βοήθεια από τις αρχές του τόπου μηδαμινή, με αποτέλεσμα να χαθεί η θεατρική στέγη που τόσο δύσκολα αποκτήθηκε. Όμως, ούτε αυτό σταμάτησε τη δράση της Κερκυραϊκής Σκηνής που συνεχίζει να προσφέρει στο κοινό της Κέρκυρας αυτό που ξέρει να κάνει, θέατρο.

ΒΙΝΤΕΟ

« Όλες οι Εκδηλώσεις



ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84
Πάτρα 263 33
Τηλ.: 2610 361750 και 2610 390910
Email:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ