Φόρτωση Εκδηλώσεις

«Το ξεπροβόδισμα» του Στέλιου Ντικούλη. Σατιρικό μονόπρακτο, ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ Θεατρική Ομάδα «Φαέθων» του Συλλόγου «Η Ανατολική Ρωμυλία» Ν. Λάρισας (2017)

SHARE
ΠΟΤΕ;
17/02/2024 - 01/02/2025
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ (παίζουν με αλφαβητική σειρά)

Λουίζα Γεωργιάδου

Αριάδνη Καραγιάννη

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ: Στέλιος Ντικούλης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θεοδώρα Παπαδούλη

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Λουίζα Γεωργιάδου, Αριάδνη Καραγιάννη, Θεοδώρα Παπαδούλη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Η ομάδα «Φαέθων»

Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη «Μια μέρα μιας Μαίρης»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Email: anatolikiromilialar@gmail.com

Τάνια Μεχτερίδου-Οικονόμου/ 6949449903 Πρόεδρος.

& Γιώργος Παπανικολάου 6974738661 Έφορος Δημοσίων Σχέσεων & εκδηλώσεων.

Διεύθυνση: Ρίζου 6 Λάρισα  Τ.Κ. 41334

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Δύο νοικοκυρές, η Κούλα και η Νίτσα, με τις σκούπες στα χέρια, «ξεπροβοδίζουν», σχεδόν κάθε μέρα, τα νερά του δρόμου, που δημιουργήθηκαν από το πλύσιμο των αυλών τους. Βασικό τους μέλημα; Τι άλλο; Η «αποκατάσταση» των παιδιών τους, υπό το βάρος της σύγχρονης πραγματικότητας. 

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τάνια Μεχτερίδου-Οικονόμου  πρόεδρος,

Αντώνιος Παπανικολάου  αντιπρόεδρος ,

Αθανάσιος Παπανικολάου  γραμματέας,

 Πετρούλα Κυράτσα-Σκουρτιά   ταμίας,

Γεώργιος Παπανικολάου   έφορος δημοσίων σχέσεων & εκδηλώσεων.

 

Η θεατρική ομάδα «ΦΑΕΘΩΝ», του συλλόγου «Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ  ΡΩΜΥΛΙΑ»   Ν. Λάρισας , ιδρύθηκε το 2017. Στόχοι της είναι η συνεργασία ανθρώπων με καλλιτεχνικές αναζητήσεις, η τόνωση της πνευματικής και επιμορφωτικής κίνησης στην πόλη μας μέσω του θεάτρου και η ανάπτυξη της θεατρικής δραστηριότητας.

Σκοπός της ομάδας, είναι τα μέλη της να γνωρίσουν το θέατρο μέσα από  θεατρικές ασκήσεις και να συμμετέχουν τελικά στις θεατρικές παραστάσεις της. Τόσο το υποκριτικό κομμάτι όσο και το δημιουργικό κομμάτι (σκηνοθεσία, σκηνογραφία, ενδυματολογία, χορογραφία, μουσική επένδυση, μετάφραση θεατρικών κειμένων) των παραστάσεων, αναλαμβάνεται εξολοκλήρου από τα μέλη του συλλόγου, με μοναδικό άξονα την γνήσια ερασιτεχνική τους διάθεση.

Σημαντικές δραστηριότητες της θεατρικής ομάδας «ΦΑΕΘΩΝ»

Στις 8 Μαΐου 2018:  Παρουσίαση  μίας ποιητικοθεατρικής βραδιάς, αφιερωμένη στον ποιητή και στοχαστή  Νάνου Βαλαωρίτη, «ΑΣΤΕΓΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ» ,  με την επιμέλεια της θεατρολόγου Βίλλης Κίτσιου.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2019 : Συμμετοχή στο 11ο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς» και απέσπασε το βραβείο, για την επιλογή «πρωτότυπου κειμένου» από την Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων  με το έργο …«Η Βιωσιμότητα του Χρέους», του επίσης Λαρισαίου  κωμικού δραματουργού, συγγραφέα και ηθοποιού Στέλιου Ντικούλη.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2019 : Συμμετοχή στο 12ο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς» στην Πάτρα στις  7/8/9/2/2020  με το σύντομο σατυρικό δρώμενο «ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ»,  με θέμα τις βλαβερές συνέπειες της αδιακρισίας, της καταπάτησης των προσωπικών ελευθεριών και της μετατροπής του μέσου πολίτη σε πληροφοριοδότη.  Κείμενο της θεατρολόγου Μαρίας Παπουτσή.

Στις 10 ,11 Φεβρουαρίου 2023: Συμμετοχή στο 15ο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς» με το σύντομο σατυρικό δρώμενο «ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΒΙΖΙΤΑ» του Νιλ Σαιμον.

Στις 29 Ιουνίου 2023 : Μια μουσικοποιητική  παράσταση «το φως …που καίει» του Ανατολυκορωμυλιωτη ποιητή  Κώστα Βάρναλη ,στην Λάρισα και στα Τρίκαλα. Στην παράσταση αυτή ακούστηκαν ποιήματα και μελοποιημένα τραγούδια από την ποιητική του συλλογή , καθώς και η βιογραφία του.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2023 : Εκδήλωση της θεατρικής παράστασης με θέμα ««Θέατρο…η  άλλη όψη της ζωής» ,με σατυρικά έργα και επιθεωρήσεις του Λαρισαίου ηθοποιού, συγγραφέα και σκηνοθέτη Στελιου Ντικούλη ,καθώς και αποσπάσματα του έργου «Βότκα Μολότοφ» του Νιλ Σάιμον. Την  σκηνοθετική επιμέλεια των κειμένων και την  μουσική της παράστασης επιμελήθηκε η θεατρολόγος Δώρα Παπαδούλη.

 

ΒΙΝΤΕΟ

« Όλες οι Εκδηλώσεις



ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84
Πάτρα 263 33
Τηλ.: 2610 361750 και 2610 390910
Email:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ