Φόρτωση Εκδηλώσεις

Από το έργο «Μήδεια» του Μποστ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Θεατρική Ομάδα Λέρου (1982)

SHARE
ΠΟΤΕ;
17/02/2024 - 01/02/2025
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΜΗΔΕΙΑ: Λευτέρης Διαμαντάρας

ΙΑΣΟΝΑΣ: Νάσος Λελέκης

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λευτέρης Διαμαντάρας, Ειρήνη Ντινάκη

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ρένα Φιλιππίδου

ΜΟΥΣΙΚΗ: Θωμάς Δημητρίου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Email:  [email protected]

Τηλέφωνο: 6944383920 , 6937409859

Υπεύθυνοι: Λευτέρης Διαμαντάρας, Ειρήνη Ντινάκη

Διεύθυνση: Αγία Μαρίνα – Λέρος, Τ.Κ. 85400, Δωδεκάνησα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Η Μήδεια όταν φθάνει ο Ιάσωνας στο παλάτι της Ιωλκού κάτι υποπτεύεται για τις απιστίες του και την κυριεύει η ζήλια. Εκείνος εκφράζει την αγάπη και την πίστη του σε εκείνη και της φέρνει ένα νέο που αφορά τα παιδιά τους. Η κατάσταση αλλάζει…Η Μήδεια οργίζεται και….. 

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου έχει έντονη θεατρική παρουσία στο χώρο της Λέρου και της Δωδεκανήσου γενικότερα, που χρονολογείται από το έτος 1982. Σαν αστική εταιρεία μη κερδοσκοπική με δικό της Δ.Σ. -κανένα μέλος της δεν αμείβεται, όλοι εργάζονται εθελοντικά- λειτουργεί από το 1989, οπότε και παρουσιάζει μια αξιόλογη θεατρική δράση προωθώντας μια πιο ολοκληρωμένη δουλειά στο ερασιτεχνικό θέατρο στη Λέρο και στον ευρύτερο Δωδεκανησιακό χώρο.  Δημιουργεί δύο σκηνές, την Κεντρική και την Παιδική σκηνή (παιδιά και έφηβοι) και με θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις γενικότερα κατέχει μια πρωτοπόρα θέση στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού μας διαμορφώνοντας θεατρικό κοινό, συμβάλλοντας σημαντικά στη προσέγγιση του θεατή με το καλό θέατρο και βοηθώντας πραγματικά στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Έχει παρουσιάσει σημαντικές θεατρικές παραστάσεις από το ελληνικό και το ξένο δραματολόγιο.

     Τα τελευταία 20 χρόνια η Θεατρική Ομάδα Λέρου διοργανώνει θεατρικά σεμινάρια τα οποία παρακολουθούν μέλη της ομάδας και όχι μόνο. Μέχρι τώρα έχει διοργανώσει σεμινάρια με τους κ.κ. Τόνια Γαλάτη, Μυρσίνη Σακκά, Βασίλη Κονταξή, Ευδόκιμο Τσολακίδη, Κώστα Φιλίππογλου, Μυρσίνη Λενούδια, Κώστα Δελακούρα, Άννα Ετιαρίδου, Τάκη Τζαμαργιά, Χριστίνα Αντωνοπούλου, Asa Salvensen (Φιλανδία), Ανατολή Αθανασιάδου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σοφία Φιλιππίδου, Νάσια Χολέβα κ.α.

     Λειτουργεί εργαστήριο Θεατρικών Ασκήσεων και Αυτοσχεδιασμών για ενήλικες με διαφορετική κάθε φορά ενότητα (Στούντιο με σκηνές από θεατρικά έργα, Ασκήσεις πάνω σε μονολόγους, Μεγάλωσα, Σώμα-Λόγος-Μύθος Δρόμοι προς την Αρχαία Τραγωδία-Τρωάδες, πλάθοντας ιστορίες, Κλυταιμνήστρα).

 Έχει λειτουργήσει με την στήριξη της στο χώρο της:

κινηματογραφική λέσχη

τμήμα δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες

τμήμα μαθημάτων κινηματογράφου.

Συνεργάζεται με διάφορους φορείς της Λέρου για την οργάνωση από κοινού εκδηλώσεων (παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών, αφιερώματα κ.α.). Οργανώνει και παρουσίαζει στην Λέρο θεατρικές παραστάσεις από επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους.

Η Θεατρική ομάδα Λέρου είναι ενεργό και ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου (Ο.Ε.Θ.Α.) και έχει παρουσιάσει την δουλειά της στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, στην Αθήνα, στον Πειραιά και στην Κύπρο.

 

Για  την Θεατρική Ομάδα Λέρου, η πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας, της Λέρου, αποτελεί πρωταρχικό καθήκον. Με την δραστηριότητά της προσπαθεί συνέχεια και με υπευθυνότητα να περάσει η θεατρική πράξη -ως παιδεία- στο χώρο μας, για την πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας.

ΒΙΝΤΕΟ

« Όλες οι Εκδηλώσεις



ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84
Πάτρα 263 33
Τηλ.: 2610 361750 και 2610 390910
Email:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ