Εξαίρεση ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας από τις διατάξεις του Ν. 5056/2023

 

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια του Κοινωνικού Οργανισμού, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού και της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, διεκδικήσαμε την εξαίρεση των Νομικών αυτών Προσώπων του Δήμου, από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων που αποφάσισε η Κυβέρνηση, με βάση το Ν. 5056/2023.

Από την πρώτη στιγμή, ξεκαθαρίσαμε ότι οι εν λόγω ρυθμίσεις της Κυβέρνησης έρχονται ως συνέχεια των προηγούμενων νομοθετικών παρεμβάσεων («Καποδίστριας», «Καλλικράτης», «Κλεισθένης» κ.λπ.), οι οποίες κινήθηκαν όλες σε αντιδραστική κατεύθυνση, με στόχο να κάνουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες πιο εχθρικούς απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του. Ιδιαίτερα η κατάργηση των Ν.Π.Δ.Δ., με μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στους Δήμους, δεν εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας των Υπηρεσιών αυτών, όπως και τη συνέχεια εργαζομένων στις Υπηρεσίες αυτές, αφού δεν συνοδεύεται από την απαιτούμενη χρηματοδότηση και την επαρκή στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό.

Σήμερα (1η Δεκεμβρίου), μας κοινοποιήθηκε η Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, με βάση την οποία εξαιρούνται από τις συγχωνεύσεις, πανελλαδικά, ελάχιστα Νομικά Πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας.

Σε κάθε περίπτωση, ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και να αγωνιζόμαστε, ώστε να προσφέρουμε στους δημότες μας τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη σε όλους τους τομείς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο πολιτισμός και η κοινωνική στήριξη των συμπολιτών μας. Ταυτόχρονα, θα είμαστε σταθερά μπροστά για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.