“Πλάκωσαν” οι άγκυρες στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, έξω από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο για το 57ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού

Το 57ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού καλά κρατεί και χτες Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ξετυλίχτηκε μια ακόμα δράση του που έβγαλε γέλιο και κινητοποίησε τους κυνηγούς.

Ο λόγος για τη δράση «Μάινα τις άγκυρες» που γέμισε πλατιά χαμόγελα τους συμμετέχοντες, τους εμπλεκόμενους αλλά και τους ανυποψίαστους περαστικούς.

Η οδηγία της οργανωτικής ομάδας του παιχνιδιού σαφής:

«Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας. Την ώρα της πρυμνοδέτησης η πόμπα έσπασε και χάσαμε την άγκυρα. Το καράβι πρέπει να αγκυροβολήσει, μα του ΄χει μείνει μόνο αλυσίδα. Φέρε στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης  μια άγκυρα, να δώσουμε στον καπετάνιο. Όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα.

Η άγκυρα θα δοθεί για ζύγιση στην Κριτική Επιτροπή, η οποία θα βρίσκεται στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Καθώς η ζυγαριά έχει όρια, σε περίπτωση υπερμεγέθους άγκυρας, θα επιστρατευτούν εργαλεία μέτρησης μήκους, ώστε να πιστοποιηθεί η μεγαλύτερη άγκυρα. Μην ξεχάσετε το διαβατήριό σας».

Τα πληρώματα ενεργοποιήθηκαν άμεσα κι έψαχναν για άγκυρες έξω από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο. Βρήκαν πολλά και τις κουβάλησαν με διάφορα δυνατά μέσα. Εκεί περίμενε ο «Καπετάνιος» που τα «είδε όλα». Μέχρι και άγκυρα που ήρθε με φορτηγό. Άρχισαν τα ζυγίσματα και χρειάστηκαν και … εργαλεία μέτρησης μήκους.