Εκτός από το το έργο του Γιώργου Ανδρέου για την  Ορχήστρα  Νυκτών  Εγχόρδων «Ο Μπερντές του Καραγκιόζη, η Λάμπα της συνείδησης και το Σεντόνι της Μνήμης», θα ακουστούν και τραγούδια από τα “Χελιδόνια της Βροχής” στη μεγάλη συναυλία “Άγιος ο Έρωτας” στα Παλαιά Σφαγεία

Στη μεγάλη συναυλία «Άγιος ο Έρωτας» με την  Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, ώρα 21.45 στα Παλαιά Σφαγεία (Ακτή Δυμαίων 84), στον ανακαινισμένο πολιτιστικό πολυχώρο με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων θα συμπράξει με τον Γιώργο Ανδρέου. Εκτός από τα αποσπάσματα από το έργο του συνθέτη για την  Ορχήστρα  Νυκτών  Εγχόρδων «Ο Μπερντές του Καραγκιόζη, η Λάμπα της συνείδησης και το Σεντόνι της Μνήμης», που αφορά τον Καραγκιόζη σε στίχους σημαντικών Ελλήνων στιχουργών (έργο εμπνευσμένο από μια ιδέα του αείμνηστου Θανάση Τσιπινάκη, ιδρυτή και πρώτου καλλιτεχνικού διευθυντή της Ορχήστρας), και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, θα ακουσθούν επίσης τραγούδια από το έργο “Χελιδόνια της βροχής” σε ποίηση Διονύση Καρατζά, καθώς και γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Γ. Ανδρέου από άλλους κύκλους δισκογραφικών του εργασιών.

Ερμηνεύουν: Ελένη Τσαλιγοπούλου,  Κορίνα Λεγάκη και Θοδωρής Νικολάου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων: Βάγια Ζεππάτου.

Μουσική διεύθυνση: ο μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Λόγω των υφιστάμενων περιορισμών από τη πανδημία Covid19 απαιτείται κράτηση θέσεων, η οποία θα πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας carnivalpatras.gr 

Εδώ το θαυμάσιο τραγούδι του Γιώργου Ανδρέου σε στίχους του ποιητή Διονύση Καρατζά, που ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης και έδωσε το όνομα στη μεγάλη συναυλία.

Επίσης οι επισκέπτες των Παλαιών Σφαγείων το Σάββατο 24 Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε δυο σημαντικές εκθέσεις σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Α. Εικαστική εγκατάσταση «Εκμαγεία» ( Σάββατο 26/6 και Κυριακή 27/6 ώρα 20.00-21.00)

Β. Έκθεση Έργων Εικαστικών Εκπαιδευτικών ( Σάββατο 26/6 και Κυριακή 27/6 ώρα 20.00-21.00).

Γ. Παράλληλα θα λειτουργήσει υπαίθρια έκθεση «Κλαυσίγελως group 74», μια ιδέα των Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλόπουλου και Αντώνη Παπαντωνόπουλου.