Ενημερωτική δράση για θέματα υγείας από το ΕΝΕΕΓΥΛ Πατρών στα Παλαιά Σφαγεία

 

Ενημερωτική δράση που αφορά πρόγραμμα Προαγωγής και Πρόληψης Υγείας με τη συμμετοχή 40 μαθητών διοργανώνει το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πατρών σε σύμπραξη με το 19ο Γυμνάσιο Πατρών τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 9πμ στις αίθουσες Καρναβαλιού (Κ6) και Καραγκιόζη (Κ7) του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων. Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

Πρόκειται για εργαστήρια ενημερωτικού – βιωματικού χαρακτήρα και θα αφορούν τα εξής θέματα: «Ο καρκίνος του Μαστού, πρόληψη, εκτίμηση κινδύνου, επισκόπηση και Ψηλάφιση» και «Κάπνισμα και εξαρτησιογόνες ουσίες: οι επιπτώσεις της χρήσης ουσιών στην υγεία, οι στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης της εξάρτησης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων αντίστασης».

Συμμετέχει ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού Ν. Αχαϊας “άλμα ζωής”.

* Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από την πράξη «Συνέχιση Λειτουργίας Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»