Επιτυχημένη ενημερωτική δράση για θέματα υγείας από ΕΝΕΕΓΥΛ Πατρών στα Παλαιά Σφαγεία

Σημαντικά θέματα υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής δράσης που διοργάνωσε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πατρών σε σύμπραξη με το 19ο Γυμνάσιο Πατρών τη Δευτέρα 22 Απριλίου το πρωί στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Η δράση που αφορούσε πρόγραμμα Προαγωγής και Πρόληψης Υγείας και εργαστήρια ενημερωτικού – βιωματικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή 40 μαθητών, αναπτύχθηκε  στις αίθουσες Καρναβαλιού (Κ6) και Καραγκιόζη (Κ7) του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων. Τα θέματα που προσεγγίστηκαν ήταν «Ο καρκίνος του Μαστού, πρόληψη, εκτίμηση κινδύνου, επισκόπηση και Ψηλάφιση» και «Κάπνισμα και εξαρτησιογόνες ουσίες: οι επιπτώσεις της χρήσης ουσιών στην υγεία, οι στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης της εξάρτησης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων αντίστασης». Συμμετείχε ο Σύλλογος με καρκίνο του μαστού Νομού Αχαϊας «άλμα ζωής», ενώ η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

Οι μαθητές παράλληλα ξεναγήθηκαν στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων, ενημερώθηκαν για την ιστορία και τη σημερινή λειτουργία του χώρου, για τις δραστηριότητες της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων και επισκέφτηκαν την έκθεση «Τέχνη Εκπαίδευση Συμπερίληψη» του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πατρών που φιλοξενείται στην αίθουσα εκθέσεων (Κ4) του πολυχώρου, καθώς και τις εκθέσεις με σκίτσα του Ανδρέα Αγγελόπουλου και κατασκευών του Κρυμμένου Θησαυρού που φιλοξενούνται στην κεντρική αίθουσα Καρναβαλιού (Κ6).

* Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από την πράξη «Συνέχιση Λειτουργίας Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»