Πρωτότυπη καρναβαλική σύνθεση για τον κορωνοϊό, τον άνθρωπο και το Πατρινό Καρναβάλι

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.

Μια ιδιαίτερη καρναβαλική σύνθεση με αφορμή τον κορωνοϊό και επίκεντρο τον άνθρωπο και το Πατρινό Καρναβάλι φιλοξενήθηκε από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2020 στον υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού που υλοποιήθηκε από τον Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020». Η διάρκεια της έκθεσης της καρναβαλικής κατασκευής παρατάθηκε έως την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020.

Ιδέα, Επιμέλεια: Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων.
Σχεδιασμός, Υλοποίηση: Καρναβαλικό Εργαστήρι Δήμου Πατρέων
Με τη συνεργασία του Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων.
Το Πατρινό Καρναβάλι στέκεται όρθιο και υγιές μέσα στην πανδημία. Τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην κεφάτη καρναβαλική ζωντάνια των καλλιτεχνών-κατασκευαστών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, που με απόλυτο σεβασμό στις δύσκολες στιγμές που περνά όλη η ανθρωπότητα, επιστρατεύουν την ακατανίκητη σατιρική ματιά και δημιουργία τους για να σχολιάσουν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο την επικαιρότητα.

Φιγούρες γνώριμες των ημερών μας σε διάταξη παρέλασης, της εποχής του κορωνοϊού, νοσοκόμες, άνθρωποι με μάσκες, ποδηλάτες, πολίτες που κυνηγούν με οικιακά σκεύη τον ιό, αστυνομικοί, το βάζουν στα πόδια δραπετεύοντας από τα σπίτια και τις πόλεις απεικονίζοντας χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζήσαμε κατά την διάρκεια της καραντίνας και δυστυχώς που παραμένει επίκαιρη στις μέρες μας. σε μια εντυπωσιακή πολύχρωμη σύνθεση.

Το Πατρινό DNA αντιστέκεται στον Ιό. Ο άνθρωπος στο επίκεντρο και το Καρναβάλι της Πάτρας στα φόρτε του! Η σκληρή πραγματικότητα μεταμορφώνεται σε σάτιρα, εξωστρεφή διάθεση, έμπνευση για δημιουργία και πηγή καρναβαλικής και όχι μόνο ζωής.

Video Credit: Χρήστος Ορτέντζιο

https://www.facebook.com/patrasmunicipality/videos/2505025253122021