Σεμινάριο στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ από το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων στα Παλαιά Σφαγεία

Σεμινάριο στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ και ειδικότερα υλοποιώντας το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Mobility for Adult Learners» από Ισπανία, πραγματοποιεί από τη Δευτέρα 14 Απριλίου έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου τις ώρες από 9.00 μέχρι 13.00 στην αίθουσα Κ7 (Καραγκιόζη) του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που δραστηριοποιείται στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνάντηση στη Πάτρα, συμμετέχουν  18 σπουδαστές  και 4 εκπαιδευτικοί και στόχος του σεμιναρίου είναι να βελτιώσει τις βασικές δεξιότητες των νέων συμμετεχόντων, για να αποκτήσουν γνώση και δεξιότητες καθώς επίσης να αποκτήσουν την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Erasmus+ ξεναγήθηκαν τη Δευτέρα 14 Απριλίου στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων και επισκέφθηκαν τις εκθέσεις της αίθουσας Κ6-Καρναβαλιού (έκθεση με κατασκευές του Κρυμμένου Θησαυρού και έκθεση σκίτσων του Αντρέα Αγγελόπουλου, μηχανής κέρινων αυγών και καρναβαλικών καλουπιών με τα γύψινα και κεραμικά αντίγραφά τους) και την έκθεση της αίθουσας Κ4-εκθέσεων, “Τέχνη, Εκπαίδευση, Συμπερίληψη” του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πατρών, σε συνεργασία με τη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ είναι ένας σημαντικός τομέας στον οποίο εστιάζει το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Οι νέοι εθελοντές του Ινστιτούτου συμμετέχουν σε Ανταλλαγές Νέων (Youth Exchanges) και Εκπαιδευτικά Σεμινάρια (Training Courses) που πραγματοποιούνται σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Τα οφέλη για τους νέους από τα προγράμματα αυτά είναι πολλαπλά, καθώς αποκτούν γνώσεις, κοινωνικοποιούνται και έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό άλλων Ευρωπαϊκών λαών, εξασκούν τη χρήση της Αγγλικής γλώσσας, αποκτούν αίσθηση προσωπικής ικανοποίησης και αυτονομίας, καθώς και αυτοπεποίθηση.

* Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από την πράξη «Συνέχιση Λειτουργίας Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»