ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού ανέκαθεν δραστηριοποιούνταν εθελοντικά πολίτες καρναβαλιστές με ουσιαστικό ρόλο στο σχεδιασμό και την διεξαγωγή. Οι εθελοντές αυτοί αποτελούσαν την καρναβαλική επιτροπή και άλλες επιμέρους επιτροπές και ομάδες εργασίας.

Από το κανονισμό της Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Κ.. τον οποίο έχει «κληρονομήσει» η σημερινή Κοινωφελής Επιχείρηση, προβλέπονταν κάποιες αλλαγές στο πολυετές μοντέλο της καρναβαλικής επιτροπής, οι οποίες ωστόσο δεν εφαρμόστηκαν, με αποτέλεσμα να προκύπτει άμεσα η εφαρμογή τους ως αναγκαία για την εξέλιξη των διαδικασιών σχεδιασμού και οργάνωσης του καρναβαλιού.

Πρόκειται για τις εξής ενέργειες:

α) τη σύσταση γνωμοδοτικής ομάδας δημοτών
β) τη σύσταση γραφείου διαχείρισης εθελοντών,

Η γνωμοδοτική ομάδα δημοτών σύμφωνα με τον κανονισμό αποτελεί εθελοντική ομάδα εργασίας συμβουλευτικού χαρακτήρα, όπου στη προκειμένη περίπτωση προτείνεται να λειτουργήσει στο πρότυπο της παλιάς καρναβαλικής επιτροπής με κάποιες τροποποιήσεις, συμμετέχοντας συμβουλευτικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού. Θα είναι ολιγομελής με ετήσια θητεία και θα απαρτιστεί από παλιά μέλη της καρναβαλικής επιτροπής, έμπειρους καρναβαλιστές και νέα πρόσωπα. Την σύνθεση της θα εισηγηθεί ο πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο. Αυτή η ομάδα μετέπειτα θα συνθέσει την διακλάδωση των επιμέρους ομάδων εργασίας ανά εκδήλωση (επίσης ολιγάριθμων) χρησιμοποιώντας άτομα από τους υπόλοιπους εθελοντές.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:

1.Μαρία Ασημακοπούλου

2.Ζωή Βλάχου (αναπληρώτρια: Ιωάννα Ζιάκου)

3.Νίνος Ηλιόκαυτος

4.Ανδρέας Καραχάλιος

5.Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος (με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Κωστήρη)

6.Λαμπρινή (Άμπυ) Παναγιωτοπούλου

7.Έφη Ράπτη

8.Ανέστης Χανουμίδης

9.Δώρα Κουβελιώτη – Θεοδωροπούλου (με αναπληρώτρια τη Ρένα Σκαρλάτου)

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 στελεχώνουν οι:

1.Αναλυτή Έφη Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας –Συνεργάτης τηλεοπτικών εκπομπών.

2.Αναστασόπουλος Νίκος Καρναβαλιστής και σύνδεσμος Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής.

3.Αντωνοπούλου Αμαλία Μουσικός 

4.Αρταβάνης Κων/νος Ζωγράφος

5.Βανταράκη Χρυσάνθη Εικαστικός – Πτυχιούχος Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ – Πρόεδρος της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας.

6.Βασιλόπουλος Περικλής Ηθοποιός – Σκηνοθέτης

7.Σιολέ Μαρία Πτυχιούχος φυσικής αγωγής

8.Σκούρας Παύλος Συγγραφέας – Παιδαγωγός

Η Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 συγκροτείται με σκοπό την αξιολόγηση και βαθμολόγηση των δράσεων του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού 2021 που διεξάγεται μέσω διαδικτύου και τη βράβευση των νικητών. Παράλληλα θα  διοργανώνει αμισθί δράσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που απευθύνονται στο σύνολο των πολιτών και στοχεύουν στη γνωριμία των φίλων του διαδικτύου με το Πατρινό Καρναβάλι.