ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού ανέκαθεν δραστηριοποιούνταν εθελοντικά πολίτες καρναβαλιστές με ουσιαστικό ρόλο στο σχεδιασμό και την διεξαγωγή. Οι εθελοντές αυτοί αποτελούσαν την καρναβαλική επιτροπή και άλλες επιμέρους επιτροπές και ομάδες εργασίας.

Από το κανονισμό της Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Κ.. τον οποίο έχει «κληρονομήσει» η σημερινή Κοινωφελής Επιχείρηση, προβλέπονταν κάποιες αλλαγές στο πολυετές μοντέλο της καρναβαλικής επιτροπής, οι οποίες ωστόσο δεν εφαρμόστηκαν, με αποτέλεσμα να προκύπτει άμεσα η εφαρμογή τους ως αναγκαία για την εξέλιξη των διαδικασιών σχεδιασμού και οργάνωσης του καρναβαλιού.

Πρόκειται για τις εξής ενέργειες:

α) τη σύσταση γνωμοδοτικής ομάδας δημοτών
β) τη σύσταση γραφείου διαχείρισης εθελοντών,

Η γνωμοδοτική ομάδα δημοτών σύμφωνα με τον κανονισμό αποτελεί εθελοντική ομάδα εργασίας συμβουλευτικού χαρακτήρα, όπου στη προκειμένη περίπτωση προτείνεται να λειτουργήσει στο πρότυπο της παλιάς καρναβαλικής επιτροπής με κάποιες τροποποιήσεις, συμμετέχοντας συμβουλευτικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού. Θα είναι ολιγομελής με ετήσια θητεία και θα απαρτιστεί από παλιά μέλη της καρναβαλικής επιτροπής, έμπειρους καρναβαλιστές και νέα πρόσωπα. Την σύνθεση της θα εισηγηθεί ο πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο. Αυτή η ομάδα μετέπειτα θα συνθέσει την διακλάδωση των επιμέρους ομάδων εργασίας ανά εκδήλωση (επίσης ολιγάριθμων) χρησιμοποιώντας άτομα από τους υπόλοιπους εθελοντές.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:

  1. Μάνια Ασημακοπούλου
  2. Ανδρέας Καραχάλιος
  3. Έφη Ράπτη
  4. Νίνος Ηλιόκαυτος
  5. Λαμπρινή Παναγιωτοπούλου
  6. Δώρα Κουβελιώτη – Θεοδωρακοπούλου (Εκπρόσωπος από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων)
  7. Αναστασία Αγγελακοπούλου με αναπληρώτρια την Ιωάννα Ζιάκου (Εκπροσωπούν το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων)
  8. Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Κωστήρη (Μέλη Καρναβαλικών πληρωμάτων)
  9. Χρήστος Αλεξίου

Συντονίστρια  της Γνωμοδοτικής Επιτροπής: Ασπασία Παΐζη 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 στελεχώνουν οι:

1.Αναλυτή Έφη Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας –Συνεργάτης τηλεοπτικών εκπομπών.

2.Αναστασόπουλος Νίκος Καρναβαλιστής 

3.Αντωνοπούλου Αμαλία Μουσικός 

4.Αρταβάνης Κων/νος Ζωγράφος

5.Βανταράκη Χρυσάνθη Εικαστικός – Πτυχιούχος Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ – Πρόεδρος της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας.

6.Σιολέ Μαρία Πτυχιούχος φυσικής αγωγής-Προπονήτρια Χορευτικής Ομάδας Rising Flames.

 

Η Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2022 συγκροτείται με σκοπό την αξιολόγηση και βαθμολόγηση των δράσεων του 57ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού και τη βράβευση των νικητών. Παράλληλα θα  διοργανώνει αμισθί δράσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που απευθύνονται στο σύνολο των πολιτών.