ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού ανέκαθεν δραστηριοποιούνταν εθελοντικά πολίτες καρναβαλιστές με ουσιαστικό ρόλο στο σχεδιασμό και την διεξαγωγή. Οι εθελοντές αυτοί αποτελούσαν την καρναβαλική επιτροπή και άλλες επιμέρους επιτροπές και ομάδες εργασίας.

Από το κανονισμό της Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Κ.. τον οποίο έχει «κληρονομήσει» η σημερινή Κοινωφελής Επιχείρηση, προβλέπονταν κάποιες αλλαγές στο πολυετές μοντέλο της καρναβαλικής επιτροπής, οι οποίες ωστόσο δεν εφαρμόστηκαν, με αποτέλεσμα να προκύπτει άμεσα η εφαρμογή τους ως αναγκαία για την εξέλιξη των διαδικασιών σχεδιασμού και οργάνωσης του καρναβαλιού.

Πρόκειται για τις εξής ενέργειες:

α) τη σύσταση γνωμοδοτικής ομάδας δημοτών
β) τη σύσταση γραφείου διαχείρισης εθελοντών,

Η γνωμοδοτική ομάδα δημοτών σύμφωνα με τον κανονισμό αποτελεί εθελοντική ομάδα εργασίας συμβουλευτικού χαρακτήρα, όπου στη προκειμένη περίπτωση προτείνεται να λειτουργήσει στο πρότυπο της παλιάς καρναβαλικής επιτροπής με κάποιες τροποποιήσεις, συμμετέχοντας συμβουλευτικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού. Θα είναι ολιγομελής με ετήσια θητεία και θα απαρτιστεί από παλιά μέλη της καρναβαλικής επιτροπής, έμπειρους καρναβαλιστές και νέα πρόσωπα. Την σύνθεση της θα εισηγηθεί ο πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο. Αυτή η ομάδα μετέπειτα θα συνθέσει την διακλάδωση των επιμέρους ομάδων εργασίας ανά εκδήλωση (επίσης ολιγάριθμων) χρησιμοποιώντας άτομα από τους υπόλοιπους εθελοντές.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:

1.Μαρία Ασημακοπούλου

2.Ζωή Βλάχου (αναπληρώτρια: Ιωάννα Ζιάκου)

3.Νίνος Ηλιόκαυτος

4.Ανδρέας Καραχάλιος

5.Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος (με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Κωστήρη)

6.Λαμπρινή (Άμπυ) Παναγιωτοπούλου

7.Έφη Ράπτη

8.Ανέστης Χανουμίδης

9.Εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων (αναμένεται απόφαση Δ.Σ.)

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 στελεχώνουν οι:

1.Έφη Αναλυτή

2.Κωνσταντίνος Αρταβάνης

3.Χρυσάνθη Βανταράκη

4.Θεανώ Βούρτση

5.Γιώργος Δίπλας

6.Βασίλης Κόκκαλης

7.Παύλος Σκούρας