Φόρτωση Εκδηλώσεις

«Το παράπονο μιας γυναίκας του λαού ή Γιατί ψηφίζω δεξιά» Σατιρικό μονόπρακτο του Γιώργου Σκούρτη, σε διασκευή Τάσου Νυχά THEATRAL GREC, BRUXELLES (1984)

SHARE
ΠΟΤΕ;
17/02/2024 - 01/02/2025
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ: Τάσος Νυχάς

ΚΥΡΑ-ΚΑΙΤΗ: Λίτα Καλογεροπούλου

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Τάσος Νυχάς

ΣΚΗΝΙΚΑ: Η Ομάδα/ Ο Χάρτης της Ελλάδας είναι έργο της Άντας Σωτηροπούλου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Η Ομάδα

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Η Ομάδα και Οίκος COSTHEA

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Λίτα Καλογεροπούλου

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Email: [email protected]

Τηλ: 0032 496 55 72 75 (Βελγίου) και 0030 6981 13 87 10 (Ελλάδος) (κινητό) Τάσος Νυχάς

A.NYCHAS Tereyckenlaan 12, 1950 Kraainem, BELGIUM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Η Κυρία Καίτη, είναι μια απλή γυναίκα του λαού που εργάζεται ως καθαρίστρια σε σπίτια και καταστήματα. Ένα βράδυ χωρίς να το καταλάβει καθυστερεί στη δουλειά της σε ένα καφενείο και ενώ ετοιμάζεται να φύγει πιάνει κουβέντα με έναν από τους θαμώνες. Η κουβέντα τη φέρνει σε ρεαλιστικό απολογισμό της ζωής της και της ζωής του εργάτη άντρα της σε σχέση με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, και κυρίως με τις κεντρόφυγες δυνάμεις που αναπτύσσονται στις τάξεις της Αριστεράς οδηγώντας ανθρώπους σαν κι αυτήν και την οικογένειά της να ψηφίζουν «δεξιά». Η ανεπιτήδευτη διήγησή της αποτελεί μια σατιρική αξιολόγηση της πορείας της Αριστεράς σε σχέση με τη συντηρητική παράταξη της Δεξιάς στη χώρα μας, αφότου δημιουργήθηκε αυτός ο πολιτικός διαχωρισμός..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Atelier Théâtral Grec, Bruxelles

 

Το 1984, Έλληνες υπάλληλοι των κοινοτικών οργάνων ίδρυσαν μια θεατρική ομάδα όχι μόνον από αγάπη για το θέατρο αλλά και από ανάγκη για μια αμεσότερη κοινωνική σχέση απαραίτητη στις συνθήκες ζωής των Βρυξελλών τα πρώτα χρόνια μετά την ένταξη.

Αν και αποτελείται, κυρίως, από Έλληνες υπαλλήλους των κοινοτικών οργάνων, η ομάδα είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το θέατρο. Ένας πυρήνας από το 1984 χωρίς οικονομική, πολιτική ή άλλη εξάρτηση, με πολλή προσωπική δουλειά και χωρίς καμιά εξωτερική ενίσχυση οικονομικής (προσπαθούμε να ισοσκελίζουμε τα έσοδα με τα έξοδα, χωρίς πάντα να το καταφέρνουμε) ή άλλης μορφής, με τη βοήθεια μόνον όσων συμμετέχουν κάθε φορά ενεργά καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας κατ’ εξοχήν ερασιτεχνικής ομάδας που είναι αναγκασμένη να λειτουργεί με αρκετούς περιορισμούς. Μεταξύ αυτών έλλειψη χρόνου, έλλειψη μέσων, έλλειψη εγκαταστάσεων. Όμως, η ομάδα συνεχίζει γιατί το θέατρο είναι μια ιδιόμορφη καλλιτεχνική έκφραση με ξεχωριστή γοητεία που δεν διαρκεί μόνο όσο είναι ζωντανή η παράσταση, αλλά και πολύ αργότερα με τις αναμνήσεις που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, σε άλλα πρόσωπα, σε άλλες καταστάσεις -κάποτε σ’ εμάς τους ίδιους.

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα (2023) που η Ομάδα μας παραμένει ενεργή έχουν ανεβεί συνολικά εξήντα πέντε θεατρικά έργα στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο (εξήντα τρία  Ελλήνων και δύο ξένων συγγραφέων) που καλύπτουν όλα τα είδη του θεάτρου, όπως κωμωδία, δράμα, κωμειδύλλιο, μουσική και μουσικοχορευτική κωμωδία, παραμυθόδραμα, σάτιρα, αλληγορία, θέατρο ντοκουμέντο, αστυνομικό, ρεαλιστικό και υπερ-ρεαλιστικό, μονόλογους καθώς και θέατρο για παιδιά. Η Ομάδα μας επίσης έχει λάβει μέρος σε διάφορα Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ή σχετικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα (στην Ιθάκη, στην Καρδίτσα, στην Ιεράπετρα και στην Πάτρα) στα οποία έχει τιμηθεί με διακρίσεις, βραβεία, και επαίνους.

.

ΒΙΝΤΕΟ

« Όλες οι Εκδηλώσεις



ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ

Ακτή Δυμαίων 84
Πάτρα 263 33
Τηλ.: 2610 361750 και 2610 390910
Email:

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ